Acasa Actualitate-InternaSocial Vezi aici manifestarile de 1 Decembrie din marile orase

Vezi aici manifestarile de 1 Decembrie din marile orase

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cu ocazia Zilei Naţionale, românii îşi pun ţolul festiv şi sărbătoresc  92 de ani de la Marea Unire din 1918. Ce manifestări au loc în România cu ocazia zilei de 1 decembriie.


În Bucuresti
– paradă militară organizată la Arcul de Triumf unde vor defila peste 1.000 de militari aparţinând Armatei, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului Român de Pază şi Protecţie. Jandarmeria va defila cu un detaşament pedestru şi unul de cavalerie.

La paradă, care va începe la ora 10 şi va dura până în jurul orei 14, vor participa şi aeronave aparţinând Forţelor Aeriene.

În acest interval traficul rutier va fi închis pe şoseaua Kiseleff, strada A. Constantinescu, B-dul Mareşal Prezan şi străzile adiacente. După terminarea manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, Arcul de Triumf va fi deschis publicului.

Sectorul 2- pune la bătaie 13.000 de porţii de fasole cu costiţă şi tot atâtea pahare cu ţuică oferite de Primăria sectorului 2.

Pe platoul din faţa sediului Primărie sectorului 2 se vor desfăşura o paradă militară, spectacole artistice şi exerciţii demonstrative ale forţelor de ordine. Fasolea cu costiţă şi ţuica fiartă vor fi împărţite bucureştenilor şi din 11 corturi amplasate în parcurile din sector.

Alba Iulia – Programul zilei de 1 decembrie va debuta cu depuneri de coroane de flori la statuile lui I.C. Brătianu, Iuliu Maniu şi pe Platoul Romanilor. La sala Unirii vor fi primite soliile din cetăţile de scaun, iar la ora 12, la Catedrala Reântregirii Neamului va fi oficiată o slujbă de Te Deum.
La ora 19.00,  este programat focul de artificii, încheiat cu un concert de muzică uşoară la care vor lua parte invitaţi de renume.

Cluj Napoca – Ziua Naţională debutează cu un Te Deum la  Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română a Vadului Feleacului şi Clujului, urmată de paradă militară şi depuneri de coroane de flori în Piaţa “Avram Iancu”.

Începând cu ora 15, vor avea loc concerte de muzică populară.Programul se va încheia la ora 20 cu un foc de artificii.

Timişoara Primăria municipiului Timişoara a anunţat că manifestările dedicate Zilei Naţionale se vor organiza în Piaţa Victoriei. Ele vor debuta, la ora 16.30, cu un concert de promenadă, susţinut de Timişoara Big Band, ce va fi urmat de un spectacol de cântece şi dansuri populare.

Genul muzical se va schimba, începând cu ora 18, când sunt programate concerte de muzică rock. La ora 19 este programat un foc de artificii.

Satu Mare – Manifestările debutează la ora 11 cu depuneri de jerbe la busturile lui Corneliu Coposu, I.C. Bratianu si Iuliu Maniu, momentul fiind urmat de Ceremonialul oficial şi depunerile de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu, ceremonial care este programat să înceapă la ora 12.

Satmărenii sunt invitaţi apoi la o paradă militară în centrul oraşului, iar de la ora 13, Teatrul de Nord Satu Mare e gazda programului cultural-artistic dedicat Zilei Naţionale a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult