Acasa Actualitate-InternaSocial Vezi când vine primăvara

Vezi când vine primăvara

scris de D.P.
4 afisari

Aerul rece din estul şi sud-estul Europei, ce a determinat vremea friguroasă şi fenomenele de iarnă din aceste zile, începe să se încălzească uşor. De vineri transportul de aer cald dinspre vestul continetului se intensifică.

ghioceiEste cer aproape senin miercuri dincolo de Carpaţi, iar temperatura aerului creşte uşor faţă de marţi, îndeosebi în Banat şi Crişana. Maximele ating minus 2 grade la Miercurea Ciuc, 3 grade la Sibiu şi Cluj Napoca, 5 grade la Oradea şi Deva şi 6 la Arad şi Timişoara. Dimineaţa însă este deosebit de rece, geroasă în Maramureş şi Transilvania şi cu ceaţă în Câmpia de Vest, notează realitatea.net.

Sudul ţării are parte şi de soare, dar şi de nori ce vor acoperi temporar cerul în Muntenia şi parţial în Oltenia. Vântul bate mai tare în Bărăgan, unde sunt şanse să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă. Temperatura aerului mai câştigă unu… două grade în zona subcarpatică. Vor fi 2 grade în Craiova, 5 grade la Targu Jiu, 4 grade la Târgovişte şi Ploieşti şi 2 grade în Călăraşi şi Brăila.

Dobrogenii tremură şi miercuri de frig. Vântul continuă să sufle cu putere, mai ales la malul mării, iar soarele stă toată ziua printre nori. Trecător va mai ninge slab. Maximele prognozate sunt comparabile cu cele de marţi, 3 grade la Tulcea, şi tot atâtea la Constanţa.

În Moldova dimineaţa este tot geroasă, iar prânzul nu aduce mai mult de zero grade la Suceava, 1 grad la Piatra Neamţ şi Vaslui şi 2 grade în Bacău şi Galaţi. Valori cu 6… 7 grade mai mici faţă de normele climatologice. Cerul va fi noros în sudul regiunii, unde şi vântul suflă mai tare, dar e mai mult soare.

În Capitală urmează încă o zi friguroasă, cu 3…4 grade cel mult. Norii mai acoperă temporar cerul, însă e loc şi pentru soare, iar şansele de ninsoare sunt mici. Presiunea atmosferică scade uşor de la 763 mm coloană de mercur.

Joi vremea dă semne de primăvară. Începe să se încălzească, deşi dimineaţa este încă friguroasă. Temperaturile trec de 0 grade la amiază în toată ţara şi ajung la 9…10 grade în vest şi în sud. Soarele este prezent toată ziua, exceptând Dobrogea, unde temporar se mai adună norii şi se menţin condiţiile pentru câţiva fulgi sau stropi de ploaie.

Spre seară apar nori şi în nord-vestul ţării şi cresc şansele de precipitaţii slabe, mixte. Vântul va fi mai sprinten la malul mării şi pe crestele munţilor. În zonele joase, pe arii restrânse dimineaţa va fi ceaţă.

Se mai încalzeşte şi în Capitală. Dimineaţa este totuşi rece, dar soarele aduce la amiază 9 grade în termometre, valoare apropiată de cea normală pentru această dată.

Vineri încălzirea continuă, iar valorile maxime prognozate vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Ziua se anunţă senină, exceptând regiunile nordice şi nord-estice unde norii acoperă temporar cerul. În zonele joase, pe suprafeţe restrânse apare ceaţa dimineaţă şi pe timpul nopţii. Vântul va fi mai sprinten pe creste.

Aer de primavară în Capitală vineri, când meteorologii prognozează 12 grade. Soarele ne va încălzi toată ziua, dar dimineaţa e posibil să apară ceaţa.

1 comentariu

Viorica Ianc 10-03-2011 - 10:22

Alaltaieri am fost acasa pentru cateva ore. Sub fragarul alb am vazut numai un ghiocel si si numai asta mi-a dat energie sufleteasac !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult