Acasa Actualitate-InternaSocial Vezi câte sute de milioane de euro adună sindicatele

Vezi câte sute de milioane de euro adună sindicatele

scris de D.P.
46 Afisari

Aproximativ 150 milioane de euro se strâng anual din cotizaţiile membrilor de sindicat, banii fiind folosiţi pentru plata liderilor sindicali şi pentru organizarea grevelor.

lideri de sindicatCei 2,5 milioane de angajaţi români plătesc în fiecare lună câte 1% din salariul brut pentru a fi membri de sindicat, ceea ce aduce în buzunarele sindicaliştilor din cele mai mari confederaţii câte 150 de milioane de euro anual, a calculat ZF.

“Gradul de sindicalizare în România este undeva între 45 şi 50% (adică 2,3 – 2,5 milioane de salariaţi – n.red.), iar din aceştia circa 40% provin din sectorul bugetar”, a spus Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”, care are aproximativ un milion de membri de sindicat, dintre care 400.000 provin din sectorul public.

Un exemplu de câştig substanţial ca lider sindical este cel al lui Marius Petcu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România – Frăţia şi al Federaţiei Sanitas. El a încasat anul trecut un venit de peste 7.000 de euro pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiţi salariaţi din economie.

Liderii celor cinci sindicate membre CES par a fi eterni la conducerea confederaţiilor, având în vedere că majoritatea au ocupat această funcţie de 10-20 de ani, mai notează ZF.

Esenţial este şi faptul că, după Revoluţie, cele mai mari sindicate şi-au împărţit un patrimoniu de 2,3 miliarde de dolari şi cel puţin 21.000 de imobile provenite din destrămarea sindicatului-mamut UGSR, care avea peste opt milioane de membri.

Citeşte aici şi cum cere Vasile Marica demisia lui Traian Băsescu.


1 comentariu

anna 20-02-2011 - 20:50

nimeni nu comenteaza le este frica de mafie

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS