Acasa Actualitate-InternaSocial Vezi cum se modifică Codul rutier

Vezi cum se modifică Codul rutier

scris de D.P.
5 afisari

Avertisment scris în loc de amendă ar urma să primească şoferii pentru abateri minore potrivit noului Cod Rutier, ce a fost adoptat miercuri de Senat.

politist

foto: bazaconii.com

Şoferii vor primi doar avertisment scris dacă depăşesc viteza medie admisă cu 20 km/h sau pentru folosirea telefonului mobil în timp ce conduc, informează realitatea.net.

Tot doar cu un avertisment scapă şi cei care nu semnalizează schimbarea direcţiei de mers, dacă nu poartă centura sau dacă uită să îşi pună pe maşină semnul de începător.

3 comentarii

YAAKOV 23-03-2011 - 17:57

Nu este corect asa !
Prin nesemnalizarea schimbarii directiei de mers si prin utilizarea telefonului mobil in timpul mersului, se pot produce accidente grave. Legile sunt facute sa-i protejeze pe imbogatitii actuali si sa le satisfaca toate poftele.

Aolica 23-03-2011 - 18:18

telefonul mobil este ca ceasu (il are cam toata lumea), si cine are masina nu e sarac.
ar fi normal sa nu penalizeze cazurile de exceptie (forta majora), insa articolul lasa sa se subinteleaga o relaxare enorma a disciplinei rutiere.

pathfinder 23-03-2011 - 19:26

Codul rutier si legea invatamintului sunt modificate la fiecare 2 ani…

Depasirea cu 20 km/h doar cu avertisment va creste viteza in medie cu 10km/h. Oricum toata lumea care are de ajuns undeva merge cu 75 unde e limita de 60.

Chestia cu telefonul mobil insa e periculoasa. Sunt foarte multi soferi incepatori care deabia asteapta sa demonstreze ca pot vorbi la telefon si conduce in acelasi timp…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult