Acasa Actualitate-InternaSocial Vin bani de la stat pentru aceşti români

Vin bani de la stat pentru aceşti români

scris de Misu Andrei
95 Afisari

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a anunțat când vor intra banii pe voucherele pentru alimente, care vin în sprijinul românilor înainte de sărbătorile pascale.

Cum Paștele este pe 16 aprilie, românii vor primi plata în avans și vor primi și pachete de 24 kg de alimente, oferite de Uniunea Europeană.

Banii intră pe carduri

Oficialul a anunţat că românii vulnerabili care beneficiază de voucherele pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” vor primi banii în avans, înainte de Paşte.

În plus, în afara de voucherele de alimente, românii vulnerabili vor mai primi şi pachetele cu 24 de kilograme de alimente, oferite de Uniunea Europeană.

Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.).

Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente. Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate”, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Unde sunt cei mai mulţi beneficiari

Voucherele pentru alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta, ceea ce înseamnă că suma se dublează. Astfel, românii aflați în situații de vulnerabilitate vor primi o sumă mai mare pentru a-și putea procura alimentele necesare.

2,4 milioane de români aflați în situații de vulnerabilitate vor beneficia de șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, conform un comunicat de presă al MIPE. Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de vouchere pentru alimente şi mese calde sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS