Acasa Actualitate-InternaSocial Vin furtuni. Vezi unde e Cod Portocaliu sau Cod Galben

Vin furtuni. Vezi unde e Cod Portocaliu sau Cod Galben

scris de A.B.
15 afisari

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi furtuni, valabilă în intervalul 27 iulie, ora 22.00 – 28 iulie, ora 10.00, în mai multe judeţe din ţară. În perioada menţionată va ploua torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă de până la 80 l/mp.

Patriarhia Română cheamă oamenii să se roage pentru ploi

Meteo. Cod portocaliu si galben de furtuni

ANM a avertizat că în intervalul precizat va fi instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ  Potrivit avertizării, în cursul nopţii de duminică spre luni (27/28 iulie), în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi izolat peste 80 l/mp.

ANM a mai emis o avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni, valabilă în intervalul 27 iulie, ora 18.00 – 29 iulie, ora 9.00. În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în vestul şi sud-vestul ţării, precum şi în zona de munte. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie în Oltenia, Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi nord-vestul Munteniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp şi va cădea grindină.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp şi pe arii restrânse.

19 comentarii

BULA 27-07-2014 - 13:01

A trecut si vara asta si peste putin timp se duce si anul. Uite asa ne trece viata, in mare viteza. Aproape ca imi vine sa plang de ciuda.
La bloc, la maica-mea, pe casa scarii s-au invatat sa traisca randunelele, Au construit trei cuiburi, pe la colturi, si au facut multi puisori simpatici. Seara se strangeau toti si dormeau aliniati pe tevile de gaz metan. Dar de cateva zile au disparut si banuiesc ca au plecat spre tarile calde. Nici jumatate dintre puisorii astia nu vor supravietui cand vor incerca sa traverseze Mediterana si sa ajunga in Egipt, unde se zice ca isi petrec iarna.

UnUL 27-07-2014 - 14:13

Lasă nostalgiile că ști mai tânăr ca mine! Trebuie doar să știi să te bucuri de fiecare clipă.

BULA 27-07-2014 - 15:34

Esti ca taranoii din Oltenia, care te inebunesc la cap cu expresia „Fii tare”, cand iti moare cineva din familie. Adevarul e ca avem viata de rahat, fara prea multe bucurii. Si cand stai mult in acelasi loc (acelasi drum la serviciu, aceleasi moace la locul de munca, nimic placut), parca nu ai nici amintiri. Te pomenesti ca ti-a trecut viata fara rost, e vid in urma ta. Am foarte multe amintiri din primii ani de viata (copilaria) si din primii ani de serviciu, ca profesor la un liceu, dar de cand sunt la Universitate, unde nu mi-a placut de la inceput si m-am dus fortat de situatie, cu scarba, m-am ingropat de viu. Parca nu mai sunt eu.

UnUL 27-07-2014 - 16:07

Nu știu, Bulă, știi cum a e o viață de cadru didactic universitar! Nemulțumiri, dar și satisfacții, mulți idioți, dar și o serie de studenți remarcabil care îți aduc bucurii. Eu am luat întotdeauna partea bună a lucrurilor. Am fost foarte apropiat de studenții mei, am fost cu ei la cafea, le-am dat sfaturi de viață și am fost – fără să mă laud – iubit și respectat de cei mai mulți dintre ei (cel puțin de cei valoroși, cei care contează). Ieri m-am întâlnit pe stradă cu o fostă studentă, s-a luminat la față și m-a sărutat pe obraji. Asemenea gesturi mărunte – și surprinzătoare – precum și cărțile și articolele pe care le-am scris mă fac să cred că n-am trăit degeaba. Plus satisfacțiile pe care mi le oferă familia. Așa că privesc bătrânețea cu seninătate, mă bucur de fiecare clipă, mă întâlnesc cu prietenii, călătoresc când pot, mai lucrez câte ceva ca să-mi folosesc mintea și să nu dau în Alzheimer ca mirciulică sau Parpanghel, etc. Și viața îmi pare plăcută.
E drept că am moștenit optimismul tatii – care la el se sprijinea pe o credință religioasă extrem de puternică, care mie îmi cam lipsește.
E drept că eu mi-am adorat meseria din prima clipă și am reușit să nu mă blazez câtuși de puțin în 42 de ani de carieră.

UnUL 27-07-2014 - 16:08

Scuze pentru tastare: „studenți remarcabili”

salut 27-07-2014 - 16:12

„și am reușit să nu mă blazez câtuși de puțin în 42 de ani de carieră.”
=======================

Deci secatura clujana te-ai pensionat la 55 de ani si aveai deja 42 de ani de cariera….

Imbecile, nici macar in minciuna nu poti fi consecvent, hahahaha !

UnUL 27-07-2014 - 16:19

Cine zice că m-am pensionat la 55 de ani? La conferențiari și profesori vârsta obligatorie de pensionare (și la bărbați și la femei) e de 65 de ani
P.S. Cum mai nou la vechimea în muncă se iau în considerare și anii de facultate, la pensionare aveam 47 de ani vechime.

salut 27-07-2014 - 16:27

„“și am reușit să nu mă blazez câtuși de puțin în 42 de ani de carieră.””

„Cum mai nou la vechimea în muncă se iau în considerare și anii de facultate, la pensionare aveam 47 de ani vechime.”
============================

Mda, tu ti-ai inceput „cariera de profesor universitar” la intrarea in facultate.

Hahaha, mai secatura mincinoasa patologic !

digital 27-07-2014 - 16:37

salut
27-07-2014 at 16:12

tu-l mai bagi în seamă pă gunoiul clujan, în loc să-l bagi în pheeezdhooiul lu măssa!?

Ionel 27-07-2014 - 17:20

Uite asa am avut si eu un profesor universitar pe cap care toata ziua statea la ,,cafele” cu studentii si care se punea cu fundul pe catedra si nu facea altceva decat bancuri si povesti din tineretea cretinului. Si tot cursul se reducea la o singura formula (legea lui Coulomb timp de 90 de minute) dupa care se plimba ca un strut prin mijlocul salii si noi eram obligati sa zambim ca sa scapam de tampit si sa nu ne lase in restante de aiurea.

BULA 27-07-2014 - 17:21

Trebuie sa le suporti ifosele la toti ratatii. Unii ti-au mai fost si profesori in facultate, daca faci greseala sa te angajezi tot la ei.

UnUL 27-07-2014 - 17:36

Salaud, văd că și la matematică ești la fel de bun specialist ca la limba română, la politică, etc. Adică ești varză!!

salut 27-07-2014 - 17:42

Aia-i aritmetica, mai necititule. Matematica incepe in clasa a cincea, da’ tu folosesti nepotrivit cuvantul pentru ca studiile tale au aceiasi lungime ca numarul claselor trenului.

Altfel, ramane cum AI stabilit in postarile anterioare: esti un slugoi mincinos, prea prost ca sa-si dea seama chiar de propriile contradictii dintre o postare si alta.

Antibasistul 27-07-2014 - 18:24

BULA, e prima data ca-i DAU dreptate redusului portar UBB, propagandistului basist un NUL, trebuie sa ne uitam zilnic la parțile frumoase ale vieții zilnice, LA PARTEA PLINA A PAHARULUI.

Sa ne bucuram de fiecare clipa, facînd ce ne place, ce ne pasioneaza! Facindu-ne utili familiei, studenților buni…

Ar fi foarte bine daca ți-ai îngriji, aproape zilnic, si sufletul-conștiința, ÎMBOGAȚIND-O SPIRITUAL!

UnUL 27-07-2014 - 19:23

Contradicțiile ălea apar doar în capetele cretine precum al tău și al lui Parpanghel.
În ceea ce privește pensionarea la 55 de ani – imbecilitate pe care a debitat-o și Parpanghel – presupun că ați luat informația de la Tomi, care a făcut un mișto crunt de voi, întinerindu-ne pe amândoi.

mircea 27-07-2014 - 20:06

pai tu esti la fel ca Petre GAT ala care atunci cand a fost repartizat nu stia mai nimic si TOV l-au luat si l-au dus la facultate ca sa-i invate pa taranoii cum e cu dezvoltarea multimulti laterala- culturala prin tov ZOE si cum zboara bolii ca UNUL urmas da nadejdie al bolsevizmului

UnUL 27-07-2014 - 20:30

mircuilică, nu am auzit în viața mea de individul de care vorbești: poate mă instruiești și pe mine să mai aflu lucruri noi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 11:29

Ei uite ! cum te intineresc eu pe tine !
La MAXIMUM ! —SIMPLU —-EFICIENT !

ELEGANT si GARANTAT 100% !
Direct in 3,14147 …. …ETy !

UnUL 28-07-2014 - 12:38

Parpanghela, n-am nevoie să mă întinerească nimeni, sunt foarte bine în pielea mea, la vârsta mea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult