Acasa Actualitate-InternaSocial Virusul West Nile a mai facut o victima

Virusul West Nile a mai facut o victima

scris de Ziua Veche
4 afisari

Ministerul Sanatatii (MS) a informat luni ca s-a inregistrat un nou caz de deces din cauza virusului West Nile.


Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile pe baza rezultatului probelor de laborator de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino a raportat Ministerului Sanatatii inca 9 cazuri de imbolnaviri cu virusul West Nile, in Romania, si un deces, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Numarul cazurilor de West Nile confirmate se ridica in prezent la 34, iar numarul de decese la 3. Fata de cele 25 infectii cu virusul West Nile confirmate saptamana trecuta, s-au mai adaugat inca 4 cazuri noi in Municipiul Bucuresti, precum si in judetele Ialomita (1 caz), Iasi (1 caz), Sibiu (1 caz), Vrancea (1 caz) si Mehedinti (1 caz).

Ultimul caz de deces cauzat de virusul West Nile a fost inregistrat in Mehedinti. Este vorba despre un barbat de 64 ani, din mediul rural, care avea boli cronice asociate: diabet zaharat- insulinodependent, precum si hipertensiune arteriala si boala cardiaca, informeaza MS.

Cele mai multe cazuri de imbolnaviri cu West Nile au fost inregistrate in Municipiul Bucuresti 7 cazuri, Constanta – 7 cazuri, Ialomita – 4 cazuri, Iasi – 3. In judetele Sibiu si Mures au fost inregistrate cate doua cazuri, iar in judetele Dolj, Alba, Buzau, Cluj, Galati, Teleorman, Calarasi,Vrancea si Mehedinti cate un caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult