Acasa Actualitate-InternaSocial Virusul West Nile face victime in Grecia si Bulgaria

Virusul West Nile face victime in Grecia si Bulgaria

scris de Ziua Veche
2 afisari

Trei persoane au murit in Grecia in urma unor ciupituri de tantari, purtatori ai virusului West Nile, in timp ce alte sunt spitalizate, in nordul Bulgariei, asteptand un diagnostic si tratament, relateaza site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.


„Medicii au inceput sa preleveze probe de la tantari, purici, capuse si rozatoare, pentru a studia virusul, deoarece pericolul se apropie”, a declarat Anghel Kuncev, un epidemiolog din cadrul Ministerului Sanatatii bulgar. El a precizat ca primele simptome ale infectiei cu acest virus sunt asemanatoare celor ale infectiei cu alti virusi – voma, temperatura crescuta si febra-, simptomele specifice aparand ulterior. Infectia cu virusul West Nile poate afecta foarte rapid membrana care protejeaza creierul, putand cauza meningita.

In opinia oficialului bulgar, virusul ar fi putut fi adus pe teritoriul tarii de catre turisti care se intorc din concediu, dar si de tantari, care sunt purtatorii acestui virus.

Reprezentantul ministerului a mai declarat ca o epidemie produsa de virusul West Nile a avut loc in Romania, in urma cu zece ani. In ultimii zece ani, in Statele Unite, din cauza imbolnavirii cu acest virus, au murit peste 1.000 de persoane, a mai precizat Kuncev.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult