Acasa Actualitate-InternaSocial Vladescu: Pe fondul crizei, Romania risca sa se confrunte cu violente

Vladescu: Pe fondul crizei, Romania risca sa se confrunte cu violente

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Romania nu are in prezent suficient de multi oameni bogati pentru „a putea da” la toti saracii, a declarat marti ministru Finantelor, Sebastian Vladescu, adaugand ca riscul pe care Romania il translateaza este de a ajunge la violenta.


N-avem atatia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem. Romania nu este suficient de bogata pentru a oferi cetatenilor romani viata pe care Europa ar dori sa le-o ofere si pe care noi le-o dorim”, a spus Vladescu, prezent la Forumul Financiar 2010.
Declaratia vine dupa ce directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat saptamana trecutala postul de televiziune France 2 ca FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functionarilor.
Vladescu a adaugat ca, in vremurile actuale, masurile obisnuite, precum cresterea unor taxe, nu mai sunt suficiente.
„Singura resursa pe care Romania poate sa o aiba este resursa umana. Acesti oameni incercam noi sa-i ajutam in acest moment (…) Cred ca facem ce trebuie pentru cetatenii romani, chiar daca in momentul de fata pare o sinucidere politica. A lasa mai multi bani in economia Romaniei era o necesitate absoluta”, a aratat Vladescu.
Ministrul a mentionat insa ca riscul pe care Romania il translateaza in prezent este de a ajunge la violenta.
„De foarte multe ori in aceste perioade exista riscul de violente. (…) Riscul pe care Romania il translateaza astazi este de a ajunge la violenta, conform analizelor care s-au facut. Violenta nu este utila nimanui si le face cel mai mult rau celor care o provoaca”, a spus Vladescu.
El a explicat ca masurile de reducere a cheltuielilor incurajeaza spiritul antreprenorial si lasa suficiente resurse pentru a intari speranta ca Romania poate creste.
Vladescu a precizat ca resursele disponibile in urma reducerii cheltuielilor bugetare se vor duce catre persoanele cu spirit antreprenorial si dispuse sa riste.
Ministrul a mai aratat ca nu este clar daca evolutia economiei va avea forma de „W” sau nu, mentionand ca romanii traiesc o criza care excede orice inchipuire.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult