Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Zeci de mii de persoane au protestat în Capitală

UPDATE – Zeci de mii de persoane au protestat în Capitală

scris de C.S.
6 afisari

UPDATE – Protestatarii din Capitală au început să se îndrepte, ]n jurul orei 21,00, spre case. Au fost aproximativ 50.000 de persoane numai în București. Proteste s-au desfășurat și în alte orașe, numărul participanților ridicându-se, în țară, la peste 90.000 de persoane.

Protestarii au început să părăsească Piața Victoriei duminică seara, în jurul orei 21,00, după ce au manifestat timp de aproximativ patru ore împotriva proiectelor de ordonanță de urgență în domeniul Justiției.

Manifestanții s-au întâlnit mai întâi în Piața Universității, începând cu ora 17,00, apoi au pornit în marș spre Piața Unirii și Piața Constituției, unde au făcut scurte opriri la Consiliul Național al Audiovizualului, Palatul Parlamentului și Ministerul Justiției, după care au revenit la Piața Universității, iar în jurul orei 20,30 au ajuns la sediul Guvernului din Piața Victoriei.
Potrivit unor surse din Jandarmerie, la manifestație au participat peste 30.000 de persoane.
Protestatarii au purtat pancarte și au strigat lozinci prin care au criticat promovarea de către Guvern a proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

UPDATE – Protestatarii din Capitală au ajuns la sediul Guvernului, însă șirul de manifestanți, în jur de 50.000, se întinde de la Piața Universității. Și bulevardul Magheru este blocat. Proteste se desfășoară și în alte orașe, numărul participanților ridicându-se, în țară, la peste 90.000 de persoane.

Circa 50.000 de oameni protestează faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Oamenii se îndreaptă, la această oră, pe Calea Victoriei, spre Piaţa Universităţii, după un marş care a pornit chiar din acest punct, a ajuns la Piaţa Unirii, apoi la sediile Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Ministerului Justiţiei, unde protestatarii au scandat „Aţi minţiti poporul cu televizorul” şi „Demisia”.

protest bucurestiProtestatarii din Capitală au ajuns în Piața Constituției, însă șirul de manifestanți, în jur de 50.000, se întinde de la Piața Universității. Și bulevardul Magheru este blocat. Manifestanții se îndreaptă spre sediul Guvernului. Proteste se desfășoară și în orașe din țară.

UPDATE 19.55 Manifestanții se îndreaptă către sediul Guvernului
Manifestanții din București, peste 20.000, potrivit unor surse din Jandarmerie, se îndreaptă duminică seară către sediul Guvernului din Piața Victoriei.
Aceștia s-au întâlnit mai întâi în Piața Universității, începând cu ora 17,00, apoi au pornit în marș spre Piața Unirii și Piața Constituției, unde au făcut scurte opriri la Consiliul Național al Audiovizualului, Palatul Parlamentului și Ministerul Justiției, după care au revenit la Piața Universității.
Aceștia poartă pancarte și strigă lozinci prin care critică promovarea de către Guvern a proiectelor de ordonanță de urgență în domeniul Justiției.
Nu au fost înregistrate incidente, conform forțelor de ordine.


UPDATE 19.34 Manifestanți întorși în Piața Universității

Manifestanți din București s-au întors în Piața Universității, pe străzi fiind peste 20.000 de persoane, potrivit unor surse din Jandarmerie.

Protestatarii poartă pancarte și strigă lozinci prin care critică promovarea de către Guvern a proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Aceștia s-au întâlnit mai întâi în Piața Universității, începând cu ora 17,00, apoi au pornit spre Piața Unirii și Piața Constituției, unde au făcut scurte opriri la Consiliul Național al Audiovizualului, Palatul Parlamentului și Ministerul Justiției, după care s-au îndreptat spre Calea Victoriei.

Ei au strigat, printre altele: „Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!”, „Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți!”.UPDATE 19.06 Manifestanții au ajuns în Piața Constituției; peste 20.000 de oameni în stradă


Protestatarii din Capitală au ajuns în Piața Constituției, însă șirul de manifestanți, în jur de 20.000, se întinde de la Piața Universității. Ei au scandat, printre altele, „România cere fără grațiere!”, „Ciorbea, demisia!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Hoții, hoții!”, „Demisia, demisia!”.

UPDATE 18.19 Protestatarii din Capitală au pornit în marș spre Piața Unirii

Miile de protestatari care s-au adunat duminică seară în centrul Capitalei au plecat în marș către Piața Unirii.

UPDATE 18.08 Protestatarii de la Piața Universității au ocupat bulevardul Nicolae Bălcescu

Câteva mii de persoane s-au adunat în piață, începând cu ora 17,00, și scandează sloganuri împotriva adoptării proiectelor de ordonanță privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Protestatarii afișează pancarte cu mesaje precum: „Mandatați să reprezentați, nu să abuzați”, „Grup infracțional, treci la tribunal”, „NU grațiere, DA școli și spitale”, „Referendum”, „STOP Corupției”, „Fără penali la guvernare”, „Dragnea distruge România”.

De asemenea, ei strigă „Jos penalii!”, „PSD, ciuma roșie”.

Jandarmeria a făcut apel la megafon pentru respectarea ordinii publice și a integrității corporale a persoanelor.

UPDATE ORA 17.54 Câteva mii de persoane s-au adunat în Piața Universității din Capitală

Câteva mii de persoane s-au adunat, duminică, în Piața Universității din București, protestând față de proiectele de ordonanță de urgență din domeniul justiției.

Protestatarii afișează pancarte cu mesaje precum: „Mandatați să reprezentați, nu să abuzați”, „Grup infracțional, treci la tribunal”, „NU grațiere, DA școli și spitale”, „Referendum”, „STOP Corupției”, „Fără penali la guvernare”, „Dragnea distruge România”.

De asemenea, ei strigă „Jos penalii!”, „PSD, ciuma roșie”.

Oamenii veniți în piață poartă pancarte și steaguri tricolore.

Jandarmeria face apel la megafon pentru respectarea ordinii publice și a integrității corporale a persoanelor.

UPDATE ORA 17.34 Turcan va participa duminică la protestele din Piața Universității

ORA 17.31 Protest în Piața Universității din Capitală

Câteva sute de persoane s-au adunat, duminică, în Piața Universității din Capitală și scandează sloganuri împotriva adoptării proiectelor de ordonanță privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Circulația în zonă se desfășoară normal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult