Acasa Actualitate-InternaSocial Zice Lăzăroiu: Dispar contractele de muncă ale lui Boc VIDEO

Zice Lăzăroiu: Dispar contractele de muncă ale lui Boc VIDEO

scris de M.A.
7 afisari

Aproximativ 13% din cele aproape 600 de mii de contracte de muncă înregistrate după aplicarea noului Cod al Muncii au fost închise.

Sebastian Lazaroiu (TVR)

Sebastian Lazaroiu (TVR)

Câteva zeci de mii de contracte de muncă declarate după data de 1 mai au fost deja anulate de patroni, la fel de repede cum au fost înregistrate, a declarat miercuri, pentru TVR, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Premierul Emil Boc a anunţat sâmbătă, la Cluj-Napoca, că, în lunile mai şi iunie, la nivel naţional, au fost încheiate 569.000 de noi contracte de muncă, în urma reglementărilor din Codul Muncii şi a posibilităţii create de acesta de a se efectua controale la angajatori în vederea eliminării muncii la negru. Boc a evidenţiat că, în acest moment, în România sunt 6.371.566 de contracte de muncă active, 93 la sută dintre ele fiind pe durată nedeterminată.

El a comparat această cifră cu cea din anul 2008 când al nivel naţional existau 6.175.882 de contracte de muncă, adică cu 195.000 mai puţin decât în acest an.

Premierul a insistat asupra faptului că ”ieşirea din recesiune se consolidează” şi a cerut autorităţilor statului să continue controalele ferme pentru a se reuşi o eliminare integrală a muncii la negru în România.

Vezi aici sau aici declaraţia lui Sebastian Lăzăroiu la TVR.

2 comentarii

un exemplar pacalit de angajator 07-07-2011 - 21:26

Este pur si simplu rusinos. Sunt 500000 de contracte de munca noi pentru care pe 1 ale lunii urmatoare ANGAJATORII introduc cereri de CONCEDIUL FARA PLATA pentru care nu se platesc NICI UN FEL DE CONTRIBUTII. Asta da afacere pentru statul roman. Am inregistrat contracte noi, DAR FARA SA FI PLATIT CONTRIBUTII PENTRU ELE. Vai de noi ce afacere am facut. Micul boc are impresia ca a rezolvat problema muncii la negru. Este pur si simplu MINTIT CU NERUSINARE IN FIECARE LUNA DE oamenii din subordine. Sper sa-si revina. ORGANUL DE CONTROL AL STATULUI ROMAN

angajat fisc undeva in romania 07-07-2011 - 21:43

D-nul Boc sa ceara o corelatie intre nr. de contracte inregistate in registrul electronic si nr. de angajati DECLARATI prin D112 de la finante. Diferenta existenta (cc. 1,5 milioane de contracte) sunt pur si simplu sunt tepe. Angajatorul incheie 100 de contracte noi, dar nu PLATESTE nimic pentru ele prin introducerea in CONCEDIUL FARA PLATA CONFORM CERERILOR DEPUSE DE ANGAJATI (prin forta). ATENTIE la acest aspect…este frecvent utilizat. Va rog dispuneti masuri in acest sens…..scuze pentru greselile de ortografie….sunt picat la BAC prin sistemul funeriu-btother en leman’s

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS