Acasa Actualitate-InternaSocial Ziua Holocaustului în România. Vezi mesajele autorităţilor

Ziua Holocaustului în România. Vezi mesajele autorităţilor

scris de M.A.B.
40 afisari

Ziua Holocaustului în România a fost marcată, miercuri, prin mai multe manifestări comemorative.

Ziua Holocaustului comemorata in Romania

Ziua Holocaustului comemorata in Romania (foto: Vali Ciobarca/ MApN)

Alături de înalţi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din România, la eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, acreditaţi la Bucureşti. Din partea MApN, a participat secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Dan Tătaru. Evenimentul s-a încheiat cu o rugăciune în memoria victimelor şi cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Holocaustului.

Mesajul ambasadorului SUA, Mark Gitenstein

Astăzi rememorăm o crimă îngrozitoare comisă aici, în România, şi în Europa, cu peste şase decenii în urmă. Pentru mine, ca avocat şi evreu, unul dintre cele mai înspăimântătoare aspecte este faptul că această crimă a avut loc în contextul colapsului total al instituţiilor juridice şi al statului de drept.

În mai 2011, doi fii ai României, incomparabilul Elie Wiesel şi judecătorul Steven Breyer, de la Curtea Supremă a Statelor Unite, prieten al României şi nepot de român, au vorbit despre statul de drept şi despre Holocaust în Congresul SUA, la Washington. Wiesel a explicat că evreii au fost abandonaţi nu doar de concetăţenii lor, ci şi de judecători şi instanţe. Aşa cum a explicat el, judecătorii din perioada Holocaustului erau lipsiţi de independenţă, compasiune, integritate morală şi curaj. Judecătorul Breyer a susţinut că cele mai eficiente obstacole în calea viitoarelor genocide sunt controlul puterii arbitrare elaborând constituţii şi oferind instanţelor independente şi procurorilor puterea să aplice prevederile acestora.

Oamenii mă întreabă de ce insistă atât de mult americanii asupra statului de drept, a independenţei judecătorilor şi procurorilor şi de ce luăm atât de ferm atitudine în această privinţă. Facem acest lucru pentru că nu credem că scopul scuză mijloacele şi pentru că susţinem cu tărie că tirania majorităţii trebuie controlată de raţiune şi justiţie. Închei precum Breyer, cu un verset din Psalmul 89 din Biblie: „Dreptatea şi judecata sunt temelia scaunului Tău de domnie”. Şi, aşa cum spunea unul dintre părinţii fondatori ai Americii, „vigilenţa constantă este preţul libertăţii”.

Fie ca noi, americanii, şi dumneavoastră, românii, să nu uităm niciodată această atitudine. Nu cred că există alt mod mai potrivit de a comemora sutele de mii de evrei români şi romii care au murit aici în anii „40.

Dumnezeu să binecuvânteze America! Dumnezeu să binecuvânteze România!

Valeriu Zgonea: Mulţi români şi-au riscat viaţa, pentru ca semenii lor evrei să fie salvaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a participat la ceremonia de depunere de coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului, organizată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel„. În cadrul ceremoniei, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat profunda consideraţie şi adânca pioşenie faţă de suferinţa celor care au căzut victime ale Holocaustului, aducând un omagiu tuturor celor care au suferit de pe urma politicilor discriminatorii, antisemite şi rasiste, promovate de statul român într-un moment tulbure al istoriei noastre naţionale.

„Asumarea propriului trecut, cu cele bune sau cele rele ale lui, nu este doar un exerciţiu de onestitate ci, deopotrivă, o dovadă a conştiinţei democratice, a responsabilităţii conducerii statului român, care, într-unul din momentele de cumpănă ale istoriei sale, nu a reuşit să se ridice la înălţimea misiunii lui esenţiale, aceea de a asigura securitatea tuturor cetăţenilor săi, indiferent de originea etnică. Momentul de astăzi se înscrie între eforturile societăţii româneşti de recuperare a memoriei şi de asumare a responsabilităţilor trecutului, în acord cu valorile morale şi politice care stau la baza statutului de ţară democratică. Istoria nu poate fi recuperată decât atunci când întreaga naţiune este conştientă de eroarea Holocaustului, când recunoaşte existenţa acestui act îndreptat împotriva evreilor, cu credinţa că el nu mai poate fi repetat. Dacă acest moment întunecat, când evreii din România au devenit victime ale tragediei Holocaustului, nu trebuie uitat sau minimalizat, în acelaşi timp, suntem datori să spunem că mulţi români, ştiuţi şi neştiuţi, şi-au riscat libertatea, şi chiar viaţa, pentru ca semenii lor evrei să fie salvaţi de la moarte”, a declarat Valeriu Zgonea.

Sorin Oprescu: Speranţa că vom trăi împreună vremuri mai liniştite

Primarul General a transmis un mesaj familiilor victimelor Holocaustului, precum şi întregii comunităţi evreieşti din România, subliniind deschiderea Primăriei Municipiului Bucureşti faţă de proiectele comune, culturale sau sociale:

“Este deja o tradiţie ca în această zi de dureroasă şi pioasă aducere aminte să ne întâlnim în acest loc, la Memorialul Holocaustului. Un prilej solemn şi trist ne-a adunat ca să comemorăm victimele unui regim absurd, care a promovat o politica inumană, cu milioane de victime în toată lumea. Nici ţara noastră nu a fost scutită de ororile regimului extremist al anilor 40, care a însângerat pământul României şi a distrus mii de familii. Monumentul Holocaustului are menirea de a fi carte de învăţătura pentru copiii şi tinerii noştri. Totodată, doresc să-mi exprim disponibilitatea ca atât din punct de vedere al proiectelor culturale, cât şi sociale, să creştem gradul de implicare al partenerilor noştri pentru o bună cunoaştere şi gospodărire a resurselor, dar mai ales pentru parcurgerea proiectelor comune şi de-acum încolo. Mă plec în faţa victimelor, familiilor şi supravieţuitorilor acelor vremuri de groaznică amintire. Închei însă cu speranţa că vom trăi împreună vremuri mai liniştite, în care să putem construi în normalitate”, a precizat Primarul General.

Octombrie 2004, prima comemorare oficială a Holocaustului în România

Ziua Holocaustului în România a fost marcată pentru prima oară în anul 2004, pe 9 octombrie, fiind instituită printr-o hotărâre de guvern, la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, şi a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Pe 8 octombrie 2009, în Bucureşti a fost inaugurat Memorialul Holocaustului din România, un ansamblu sculptural realizat de artistul Peter Jacobi.

Pe o suprafaţă de 2.894 de mp au fost ridicate cinci construcţii: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Ţiganilor şi Coloana. Iniţiativa realizării monumentului a aparţinut Ministerului Culturii şi Cultelor, ca urmare a recomandărilor Comisiei internaţionale pentru studierea Holocaustului din România şi a consultărilor cu reprezentanţi ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, ai Comisiei Wiesel şi ai supravieţuitorilor Holocaustului.

Cu patru ani înainte, pe 10 octombrie 2005, în Capitală a fost inaugurat şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel„. Principalul obiect de activitate al institutului îl constituie cercetarea şi analizarea fenomenului Holocaustului, prin identificarea şi conservarea documentelor, publicaţiilor, din ţară şi străinătate, privind Holocaustul şi constituirea unui depozit pentru păstrarea acestora, ca mărturii ale memoriei istorice a secolului al XX-lea

67 comentarii

tomi 11-10-2012 - 01:50

Stimati redactori ai zilei vechi, domnilor Roland Catalin PENA si Doru DRAGOMIR, ati procedat cit se poate de corect, am toata admiratia deciziei de a matura gunoiul adunat astazi pe baza acestei teme ce ati luat-o cu mult curaj. Sint momente cind nu este voie sa permitem dezlantuiri demente lipsite de descernamint. Va respect actiunea si caracterul adinc gindit si matur. Va multumasc in numele celor sase milioane de victime care ar fi fost tulburate in somnul lor de veci.
Cu respect tomi

Tache 11-10-2012 - 09:04

Numărul fiarei (greacă: Άριθμὸν τοῦ θηρίου, transliterat – Arithmon tou Thēriou) este un concept din Cartea Apocalipsei din Noul Testament care descrie Fiara. Numărul este 666.
Apocalipsa 13:17 -18: Și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei. Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.
666 de talanți de aur au pus ca impozit evreii neamurilor. (3 Regi 10,14 si 2; Par. 9,13).
Pe steagul Israelului si pe fiecare sinagoga gasim steaua cu 6 colturi, steaua lui David, Magen David. Aceasta are 6 colturi, este formata din 6 triunghiuri si are in centru un hexagon cu 6 laturi. Mai contine si doua triunghiur echilaterale in care fiecare colt are 60 de grade.

Deci, nu exista dubii. Draga Tomi, pentru ca imi esti simpatic, te indemn frateste : alege Calea Vietii, pocaieste-te, sa nu patesti si tu precum toti evreii, de la facerea Lumii incoace (au fost mai multi de 6 milioane), adica sa putrezest in Iad.

Huhu Ciu 11-10-2012 - 09:39

666 e si numarul lui Tomi!

tomi 11-10-2012 - 13:29

Tache faptul ca esti redus mintal ca urmara a urii psihopatice antisemite te duce sa ai viziuni apocaliptice.
De obicei stiam din lectiile de geometrie ca triunghiul echilateral are trei unghiuri de 60 de grade,dar nu tin minte ca profesoara sa ne fi facut legatura cu numarul satanic al acestui mic adevar.
Inteligenta geometrica a facut un fapt miraculos ca punind doua triunghiuri unul peste celalalt sa rezulte alte triunghiuri si un hexagon in mijloc, Dar se pare ca ai cam chiulit la lectiile de geometrie si acum cazi in cur cind vezi aceste minuni ale desenelor banale geometrice, trigonometrice.
Si acum hai sa-ti mai spun ceva bestie, sa fi de astazi mai inteligent,
steaua satanei este in primul rind cel cu cinci colturi, deci seamana mai mult cu cel rusesc al vostru din Moldova voastra ruseasca.
Si ca sa afli ceva despre steaua lui David ia o biblie crestina si incepe sa citesti cite ceva. Vei vedea de unde provine acest simbol. Explicatia ta dementa ai citit-o in bosura Legionarului voluntar gasit in weceul public din gara Chisinau. Si acum te las ,bestie, dar vezi nu cumva sa-mi faci infarct ca mai am ceva de discutat cu tine.
tomi

ein deutscher 11-10-2012 - 14:34

Moldova o sa fie ruseasca cand oi striga tu Heil Hiltler, desteptule! Mai controleaza si tu ce scrii!

tomi 11-10-2012 - 14:57

Nu zau, eu am crescut in Alasca nu in Romania. Cred ca tu nu ai auzit de republica sovietica socialista moldova, cum se invata frumos si corect in scolile din Republica Socialista Romania. Ia mai du-te-n alte locuri cu slagarele tale fasciste, vii tu sa ma inveti ce se intimpla dincolo de Prut? Mentalitate sovietica 99 %, 80% limba rusa, armata sovietica, antisemitism paranoic, atingind virfuri neintilnite nici in buncarul lui Hitler, vezi Bulica din nemtia ta daca ai auzit de antisemitism in Romania ca eu nu am pomenit in cei 34 de ani traiti in tara.
tomi

Huhu Ciu 11-10-2012 - 15:05

Mai bine te nasteai in Israel, nu in Romania pe care o faci de rusine peste tot pe unde te duci si te bagi, asa ca aici pe forum!

Tache 12-10-2012 - 06:19

60 este multiplu de 6. Daca stabilim (arbitrar) ca 10 grade ale unghiului echivaleaza cu 1 graDD, atunci avem 6 graDDe pentru fiecare unghi, 666 pentru fiecare triunghi. Tecemistule !! Sa stii ca dupa 90 s-a intrat mai greu la TCM, pentru ca au pus gard.

jan dinu 12-10-2012 - 00:40

Textul este adresat lui Tache spre a evita interpretari gresite.
JD-USA (original)

Salut 12-10-2012 - 19:20

Ca sa te „interpreteze gresit” cineva, trebuie sa spui CEVA. Ultima oara, tu ai spus ceva acu’ vreo trei decenii, lautare. Asa ca stai linistit… tine-o lunga cu tambalu’ .

silver account 11-10-2012 - 02:27

Şeful statului subliniază faptul că România, ca societate care s-a angajat să garanteze libertăţile individuale şi exigenţele statului de drept, trebuie să-şi asume cu luciditate trecutul.

US 11-10-2012 - 05:24

Dar cat costa intrarea la WC? Ca tot n-am inteles.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 07:50

…vei intelege !

Huhu Ciu 11-10-2012 - 08:05

Da, seamana cu un WC.

Huhu Ciu 12-10-2012 - 00:45

Ei uite ca sa va inchid gura recunosc ca sint arab din Irak, si 10 ani am trait in Pakistan.Si acum ce mai vreti, v-am inchis gurile. Si care mai comenteaza va fi trecut la islam sau i se taie mina.

tomi 11-10-2012 - 13:08

Cind va intelege va fi cam tirziu pentru el. Hoiturile nu mai au ce sa inteleaga.
Bubosule, vad ca nu ai invatat nimic din scena de ieri, vezi sa nu patesti la fel si astazi, bestie.
tomi

digital 11-10-2012 - 14:38

ai turnat vreun film cu moise și noi nu știm?!
auzi la cretinoid.”….vad ca nu ai invatat nimic din scena de ieri, …..”
du-te dreq de împuțit cu scenele tale de oligofren!
a făcut el-securistul…lii o scenă…ieri!
marș mă la haznaua poporului ales!

Oricum Sceptic 11-10-2012 - 07:48

In legatura cu afirmatia, citez: „a comemora sutele de mii de evrei români şi romii care au murit aici în anii “40″, va rog sa nu mai mai exagerati numarul! Daca si un singur om conteaza atunci precizati numarul exact. Iar administratorului site-ului ii atrag atentia ca necenzurarea comentariului semnat”US” este o provocare evidenta!!!!!!!!!!!!!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 14:29

A fost cenzurat dar s-a facut o vraja pe forum si a reaparut, spre bucuria ta, scepticule.

digital 11-10-2012 - 14:55

@oricum prea bou
vrei tu cifra exactă?!
ți-o spun eu….adică erau câteva sute de mii plus un bou ca tine!
acuma ești lămurit,retardatule?!

tomi 11-10-2012 - 17:47

@Oricum Sceptic, asculta-ma , US, adica urbos- sobru, sau sandu dobre, asa zisul digital, ciu huhu, ereticul, tache, sint specii de bestii, monocelulare, ce functioneaza pe baza de deseuri organice si fara creier. Domnule, nu-ti bate capul cu aceste creaturi bestiale ei au pact cu satana si nu ai sa-i intelegi in veci. Cum vrei sa protestezi in fata unor derbedei, vagabonzii mahalalelor, crescuti prin colhozurile moldovenesti.? Provin din familii mizerabile, cu parintii tavaliti prin lagarele de munca de la canal, fosti legionari si ticalosi ai neamului romanesc. Si acum cind ii mai vezi ca arunca cu antisemitisme cheama-ma pe mine, eu am medicamente pentru ei, 50 procente cianura de potasiu, 40 procente arsenic, si zece la suta soda caustica, sa-i vezi ce veseli sint dupa ce primesc acest tratament, au ajuns sa se roage de mine sa le dau medicatia.
tomi

Ereticul 11-10-2012 - 18:01

@ Tomi: citez „cu parintii tavaliti prin lagarele de munca de la canal (…)”. Atunci cand faceti asemenea afirmatii sper ca nu asteptati respect pentru memoria rudelor dvs., deportate in lagare de munca din Polonia sau Ukraina.

tomi 11-10-2012 - 23:54

Ereticule, nu am observat pina la declaratia mea de mai sus nimic emotionant sau vreun regret asa sa zicem cam in ultimele 365 de zile din partea voastra pentru eveii pieriti in lagarele de exterminare. Desigur ca insulte, jigniri, negarea si minimalizarea Holocaustului a fost zilnic la ordinea zilei. Ma, tu chiar esti idiot tataie daca te rastesti la mine pentru afirmatia mea.
Si tu bestie indraznesti sa compari exterminarea a sase milioane de evrei, copii,femei, batrini, oameni care aveau o singura vina ca erau evrei, cu pedepsirea unor criminali josnici ca legionarii fascisti romani, bestii ca tine si fratii tai din banda voastra de dementi urbos,digital, tache,ciuciu. Parintii vostri care v-au indoctrinat ideologia fascista in singele vostru, trebuiau exterminati inainte de a lasa urmasi ca voi, monstri caraghiosi, bufoni ai unor concepte criminale ce nu au avut si nu vor avea priza la masele largi de oameni. Bestii ca voi aveti locul dupa gratii pina vii se vor curata creierele de veninul urii paranoice de ce dati dovada.
Socotelile voastre sint sortite pieirii pina sint oameni ca mine ce sint decisi sa duca la disparitia creaturilor malformaste cranian ca voi neofascistii. Ne faceti sa ridem de seriozitatea cu care va insusiti atributiunile de judecatori si noi idealisti ai fascismului. Nu veti avea un viitor luminos si va asigur ca veti disparea in tomberoanele de gunoi ale societatii de fapt locul de unde va trageti.
tomi

Huhu Ciu 12-10-2012 - 06:19

Tomi nebunule, afirmi ca parinti nostri trebuiau exterminati, nu cumva parintii vostri era mai bine sa fi fost exterminati, acum nu ar mai fi existat evreii care jefuiesc fara mila banii si bogatiile tarilor lumii!!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 18:59

Doamneee, multa prostie-i in capul comunistului Tomi!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 08:04

Au turnat cam mult beton pentru aceasta noua gura, statie metrou!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 09:45

Aceasta noua statie de metrou se va numi Marele Holocaust Rosu care a ucis 120 milioane de oameni!

Lupu Ardelean 12-10-2012 - 00:47

Lasa baiatu in pace, inca nu ai realizat ca este arab? Alaltaieri inca zicea ca a primit ordin de la el quaida si va da foc padurilor din Carpati. Omul acesta este total dus, nu stiu de ce este in libertate.

Huhu Ciu 12-10-2012 - 06:23

Iarasi minti ”wolf” evreu!

Tache 11-10-2012 - 08:37

Monumentul Holocaustului este o constructie dedicata unei minciuni. Ziua Holocaustului este o zi dedicata unei minciuni, o zi a infamiei. Adevarul este usor, din punct de vedere intelectual, de demonstrat si de afirmat, dar violenta politica de stat impiedica acest lucru.

Aceasta minciuna produce, insa, efecte. Putem vorbi de noua religie a holocaustului, in care constructia din imagine este unul din temple. Etnia evreilor inlocuieste, in totalitatea ei, pe Domnul Iisus Hristos. Povestea este aceeasi, dar sacrificiul este acum realizat de catre evreii cei neprihaniti.

Odata cu instaurara acestei noi religii, care va inlocui in timp celelalte religii ( si indeosebi crestinismul), evreii capata statut special, devin toti un soi de baroni feudali, de semizei, avand privilegii in fata celorlalte etnii. La aceasta ceremonie au participat etnici evrei si tigani, urmasi neprihaniti ai inaintasilor lor neprihaniti, si etnici romani, urmasi ai inaintasilor lor calai si criminali sangerosi, care au ascultat diferite predici, expuse de catre ”victime” de pe pozitii de superioritate morala. Privilegiile dobandite de evrei vor fi insotite si de imunitate in fata oricarei faradelegi comise la adresa romanilor, care devin ”palestinieni” in propria lor tara. Este unanim recunoscut in mediile informate din intreaga lume ca, fara imunitatea data de statutul de victima a holocaustului, crimele oribile comise de evrei impotriva palestinienilor nu ar fi fost posibile.

ValVerde 11-10-2012 - 08:44

Iar tu esti un popindau frustrat.

US 11-10-2012 - 09:13

Frustrat, nefrustrat, realitatea e ca ji danii tai pe care-i lingi in cur, ca sluga te-ai nascut, sluga ai sa mori, sint niste bestii care-si acopera crimele cu porcaria asta. Asta de fapt era si subiectul cretino, dar tu ca orice muyere tampa te legi de om, nu de subiect.

Tache 11-10-2012 - 09:22

Povestea holocaustului este certata cu logica elementara. Cand spui eu cred ca holocaustul evreilor a exista cu adevarat, spui, de fapt, ” sunt cretin, idiot si batut in cap ”.
Vizonarea acestui film merita 4 ore din viata unui om :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bzBpcuE8mpc

Ereticul 11-10-2012 - 18:03

@ Tache: multumesc pentru link, l-am descarcat si urmeaza sa-l vizionez in liniste diseara. Inceputul pare promitator (am vizionat cateva secvente).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 09:35

Val-urenne , vezi ca declasezi intregul regn animal, mentionana aceste loaitre legionare! Alegesa-r PRAFUL si PULBEREA din ei si NEAMUL LOR pina intr-a 7 -a spitza !

Lupu Ardelean 11-10-2012 - 11:31

Prostanache, din cauza „crimelor” comise de evrei impotriva palestinienilor , astia sunt acum 11.2 milioane pe cand in 1948 erau numai 1 milion.Daca impotriva evreilor ar fi fost comisa un astfel de crima , erau acum vreo 160 milioane si nu 14 milioane cum sunt in realitate.

digital 11-10-2012 - 12:10

boulache!nu are nimic de-a face politica de creștere a natalității și implicit a creșterii populației unui stat,cu aberanta comparație făcută de tine!
mai documentează-te în privința asta,nu arunca fraze de dragul frazelor!
mai te pretinzi și cult în cap!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 14:22

Palestinenii au fost ajutati de Allah sa supravietuiasca exterminarii la care probabil ati incercat sa-i supuneti ca sa va ramina voua evreilor toata Palestina!
Allah e mare si puternic si i-a ajutat sa se inmulteasca!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 14:50

…poate , te ajuta si pe tine, daca are predispozitii spre gonoaie ! Desii un PAT bun BETON 400,nu este de LEPADAT ! Nici macar un PALTON de ESENTA TARE !

Huhu Ciu 11-10-2012 - 16:04

Ce-i tigane, ai inebunit?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-10-2012 - 16:25

…vei afla ,direkt si personal ! Desii persoanele cu handy-cap major ,beneficiaza de circumstante atenuante !

Lupu Ardelean 12-10-2012 - 08:49

Palestinienii au fost ajutati nu de Allah ci de UNRWA, organizatie finantata de SUA.Primesc alimente gratis asa ca in loc sa mearga la lucru, se fooot zi si noapte si se inmultesc ca iepurii…si mai mint ca cica Israelul le face genocid.

Huhu Ciu 12-10-2012 - 09:09

Deasupra UNRWA si SUA colonie evreiasca, preaputernicul Allah sta, e lucratura Lui!

Lupu Ardelean 13-10-2012 - 10:46

Pai daca Allah e preaputernic, a fost vointa sa sa fie palestinienii batuti crunt in razboaiele cu Israel…

Huhu Ciu 13-10-2012 - 22:56

Evreii au cistigat o batalie , islamicii SI LUMEA INTREAGA, NU CONTEAZA RELIGIA vor CISTIGA RAZBOIUL PENTRU CA EVREII JEFUIESC IN CONTINUARE, fara mila, DE SUTE DE ANI, POPOARELE LUMII!!!!!!!!!1

S.S 11-10-2012 - 08:39

Imi place mult de Oprescu, se implica, participa la evenimente culturale si, iata, stie sa respecte istoria. Asa om, mai rar!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 14:24

”Asa om mai rar”, pai normal, Oprescu-i evreu de al vostru!

Tache 11-10-2012 - 10:29

HOLOCÁUST, holocausturi, s. n. 1. (În antichitate) Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime. ♦ Fig. Ofrandă, sacrificiu. 2. Ucidere (prin ardere) a unui foarte mare număr de oameni. [Pr.: -ca-ust. – Var.: olocáust s. n.] – Din fr. holocauste. Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de gall

Eu nu neg holocaustul evreilor, eu nu sunt negationist !! Eu sustin ca in holocaustul evreilor ( care este in plina desfasurare ), au murit mai multi evrei, cu mult peste 6 milioane. Dar nu au ars in crematoriile germane sau romanesti sau de aiurea, ci in IAD.

jan dinu 11-10-2012 - 16:29

Eliminarea postarilor – RELE – au scos afara shi pe cele bune !
Asta nu-i corect !
JD-USA

digital 11-10-2012 - 19:02

de te-ar elimina și pe tine,mă idiotule!

Huhu Ciu 11-10-2012 - 19:02

Da, JD scrie numai postari bune, pro Basescu!

Tache 12-10-2012 - 06:24

Fiecare roman, undeva in fiinta lui, trebuie sa-si puna deoparte o zona a URII – ura virila si sanatoasa – fata de tot ceea ce personifica evreul si fata de tot ceea ce persista in evreu. Daca nu face asa inseamna ca isi tradeaza inaintasii.

Tache 12-10-2012 - 06:33

Nimeni nu trebuie sa ceara romanilor sau germanilor sa-si asume vreo responsabilitate pentru holocaust. Evreii au doar dreptul la rememorare. Trei generatii si jumatate ne despart de ceea ce s-a intamplat in al 2-lea razboi mondial si nimeni, in deplinatatea facultatilor sale mentale, nu poate spune ca vreun roman, german sau ungur, care traieste in prezent, este responsabil de cele intamplate atunci.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2012 - 12:05

Apelezi la ,,deplinatatea facultatilor mentale” tu GONOI SUBUMAN care inciti la URA DE RASA ,care mai adineaori in dobitocia si nemernicea de frustrat ai vrea o URA SANATOASA si VIRILA impotriva EVREILOR ! Numai aici se pot posta asemenea INDEMNURI la URA !

tomi 14-10-2012 - 01:37

Tache-Crezi ca daca rasucesti cuvintele vei iesii victorios? NU! Si hai sa-ti spun pe scurt de ce nu ai dreptate. Tu nu ai nici o obligatie fata de mine. Pina aici ai dretate.Nu trebuie sa-mi pici in genunchi si sa-mi ceri iertare. Dar hai sa vedem ce se intimpla mai incolo. Tatal meu si bunicul meu au fost victime si ei si familiile lor in urma cu doua si jumatate generatii vorba ta, eu vad doar cam 70 de ani deci fie ca tu socotesti o gerneratie la 25 de ani, e bun si de gluma dar fie. Eu sint fiul si nepotul celor care au fost victime ale fascistilor, le-au luat averile, i-au aruncat din casele lor, etc, etc. Desigur ca m-am decis sa-i caut si sa-i pedepsesc pe cei ce au facut asta, si tu ai fi facut la fel. In urma cautarilor gasesc ca tatal tau si bunicul tau sint acei fascisti ce-i caut. Acum ajung eu fata in fata cu tine urmasul lor, ce crezi acum noi vom fi prieteni sau vom rezolva datoria fata de parinti si familie?
cu repect tomi

jan dinu 12-10-2012 - 08:22

— HOLOCAUST —

N-a fost o noapte halloween
Shi nicio piesa falsa de destin…
Realul a trait din mare chin…
Prin oameni vii,trebuie sa stim !!
JD-USA

Mariana 12-10-2012 - 09:48

Sunt surprinsa ca nu se spune despre holocaustul facut de unguri. Nu se vorbeste despre romanii ucisi cu miile de evrei in Odesa, Balti, Cernauti si alte localitati din Ucraina si Moldova. Problema ca acele crime impotriva romanilor le-au facut evreii khazari care nu au nici o legatura cu evreii lui Moise si care azi sunt sub 20 % din numarul mondial al evreilor. Khazarii au trecut la religia iudaica in jurul anului 1000 cand locuiau in Nordul Marii Caspice si au migrat spre Europa si Georgia si Armenia de azi impinsi e triburile de rushi care veneau din Nord ca ramura a vikingilor. Khazarii erau razboinici cruzi si faceau incursiuni de parada in tarile vecine. Au aceeasi filiatie cu hunii care si ei au migrat in Campia Panoniei la fel de cruzi si razboinici. Asa ca atunci cand vorbim de evrei trebuie facut distictie intre cei adevarati ai lui Moise si de origine khazara. Studiati pe internet despre evrei si khazari si veti vedea ce istorie „frumoasa” au.

Lupu Ardelean 13-10-2012 - 11:40

Tzarancutzo, cum de stii mai bine decat khazarii adevarati ca evreii is khazari, ti-a povestit-o popa de la biserica din sat ?

http://www.youtube.com/watch?v=iWkh1W5CG0I

remi 12-10-2012 - 14:21

@ tache Nu au trecut 3 generatii si ceva ci doar 2 generatii,pt. ca o generatie e considerata 35 de ani.
Fascismul e o doctrina gresita,la fel ca dictaturile sau sclavagismul….Asa ca cei care sunt impotriva evreilor sunt fascisti.Orice om de pe planeta nu are voie sa moara doar pentru ca apartine unei natii .Dar am o intrebare si pt. evrei:Care credeti ca era soarta voastra daca razboiul era cistigat de Germania &Japonia?Ma refer la ,,tupeul” cu care ati cerut sa fiti considerati martiri.Ca daca nu ati disparut 4000 mii de ani,nu cred ca dispareati nici in razboiul mondial II.Incerc sa fiu neutru si impartial,dar recunosc ca sunt nationalist.Si-mi iubesc patria si neamul mai mult decit orice alt neam sau tara.

Lupu Ardelean 13-10-2012 - 10:43

„Ma refer la ,,tupeul” cu care ati cerut sa fiti considerati martiri”

Tupeu e sa scrii ce ai scris tu.
Daca Germania si Japonia castigau razboiul nu ramanea niciun evreu in teritoriile ocupate de ei.Dar desigur ramaneau in America, nu aveau cum sa invadeze japonezii si germanii acest continent.

urbos 13-10-2012 - 20:50

Remi, in incultura lui, screme o ineptie „cei care sunt impotriva evreilor sunt fascisti”. Ce-are ba sula cu prefectura?
Si e evident ca nimeni nu trebuie sa moara pentru ca apartine unei natii, tampeniile astea le guita tot ei, ca sa se dea victime. In realitate e vorba de asasini, hoti, sarlatani, mincinosi, iar daca ji danii sint asa, nu e vina celorlalti. E vorba de un mod organizati de actiune, de tip mafiot impotriva caruia orice om normal se apara. Ca si la tigani, tipul asta de comportament parazitar agresiv, vine din cultura lor, din modul de viata transmis din generatie in generatie, de educatie(vezi ca acesti dementi se considera „alesi”) si are o componenta genetica, de adaptare la situatie. Organizata ca o mafie, ji danimea trebuie tratata ca o mafie, n-are legatura cu ideea de natie si nici cu fascismul.
De altfel ji danii sustin regimul acestui blestemat de Basescu, regim cu vizibile tente fasciste, ca si regimul lui Bush de exemplu, alt ji danit mizerabil, care a distrus valorile democratice.

Huhu Ciu 15-10-2012 - 15:01

Ba puteau cuceri si SUA!

digital 13-10-2012 - 19:42

dispăreau o ..lă!
păduchii nu dispar niciodată!

urbos 13-10-2012 - 20:52

Dispar, dispar, sa fim optimisti.

mihai 15-10-2012 - 11:09

Cred ca domnul Oprescu este un reper de moralitate ina cest sens. Felicitari!

Huhu Ciu 15-10-2012 - 14:59

De ce bre e Oprescu asa, pentru ca-i evreu de al tau?

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult