Acasa Actualitate-InternaSocial Ziua Poliţiei Române în Parcul Herăstrău

Ziua Poliţiei Române în Parcul Herăstrău

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

politist agerpres

Foto Agerpres

Bucureştenii sunt aşteptaţi, duminică, în Parcul Herăstrău, pentru a participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române moderne, transmite Agerpres. Cei prezenţi la eveniment vor descoperi aspecte din activităţile zilnice desfăşurate de poliţişti şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române punctele de atracţie ale manifestării vor fi standurile expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie, folosită în activitatea de poliţie, demonstraţiile „mascaţilor” Poliţiei Române şi exerciţiile de dresaj canin.

La aniversarea Zilei Poliţiei Române, în Parcul Herăstrău se vor afla şi echipe de poliţişti din alte ţări, care vor prezenta câteva dintre mijloacele tehnice pe care le folosesc în activitate. Ziua de 25 martie a fiecărui an a fost desemnată prin lege Ziua Poliţiei Române, iar alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult