Acasa Actualitate-Interna Sorin Cîmpeanu: Mi-am asumat introducerea şahului în şcoli

Sorin Cîmpeanu: Mi-am asumat introducerea şahului în şcoli

scris de Misu Andrei
53 afisari

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a avut, joi, o întâlnire cu marele maestru Garry Kasparov, a declarat, într-o conferinţă de presă, că şi-a asumat introducerea şahului în şcolile din România ca materie opţională.

„Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti”, a afirmat ministrul.

Întrebat când va începe să fie predată în şcoli această nouă disciplină, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Există deja un număr important de profesori care au fost formaţi pentru a putea preda şahul. Este un curs de formare susţinut de Federaţia Română de Şah cu un număr de 100 de ore. Aceşti profesori sunt formaţi în mare parte, avem de asemenea în lucru şi planurile cadru, care vor fi valabile începând cu septembrie 2023. Şi vom căuta împreună cu experţii în ştiinţele educaţiei să găsim un loc cât mai potrivit acestei discipline pe care şi eu o doresc în şcolile româneşti”, potrivit Agerpres.

1 comentariu

bali 09-05-2022 - 10:54

Mai bine iti introduceai sahul in cur cretinoidule ! Cu tot cu cutie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult