Acasa Actualitate-Interna Sorin Cîmpeanu: Nu susțin vacanța mai mult de două săptămâni

Sorin Cîmpeanu: Nu susțin vacanța mai mult de două săptămâni

scris de Misu Andrei
86 Afisari

Ministerul Educației susține ca vacanța care începe de luni pentru toți elevii să fie nu mai mult de două săptămâni, ca să permită recuperarea prin modificarea structurii anului școlar, a declarat la Digi24 ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Preșcolarii și cei din învățământul primar aveau oricum vacanță o săptămână, așa că ei vor avea doar o săptămână în plus.

Pentru ceilalți vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului școlar. E vacanța de iarnă, Școala Altfel, astfel încât să se păstreze structura examenelor naționale”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul s-a declarat convins că în cele două săptămâni va fi finalizată achiziția testelor pe bază de salivă. Testarea ar urma să se facă de două ori pe săptămână.

El a spus că la nivelul unităților școlare s-a constatat o stagnare a numărului de infectari, la 16.000.

„Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar. Două săptămâni de vacanță e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar.

Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri.

Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni”, a conchis Cîmpeanu.

„Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic, vom vedea în funcție de evoluția epidemiologică”, a adăugat el.

1 comentariu

ION 22-10-2021 - 08:39

CIMPEANU UN CACAT ORDINAR

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult