Acasa Actualitate-Interna Sorin Grindeanu cere amânarea alegerilor

Sorin Grindeanu cere amânarea alegerilor

scris de Misu Andrei
74 afisari

Fostul premier Sorin Grindeanu a scris miercuri un mesaj pe Facebook în care îi cere președintelui Klaus Iohannis „să își asume rolul constituțional” și să decidă dacă alegerile locale pot fi organizate în 27 septembrie, pe baza datelor referitoare la pandemie. Președintele a promulgat astăzi legea privind organziarea scrutinului electoral în 27 septembrie.

 

„Hotărâți-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare și atunci gata cu alegerile, ori nu e așa grav și atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu “e doar puțin COVID şi putem face alegeri” nu există”, scrie fostul premier.

Sorin Grindeanu spune că în această perioadă partidele politice se pregătesc pentru alegeri, însă prioritățile sunt altele.

„Toate partidele politice, nu doar PNL și PSD, își calibrează deja acțiunile având în faţă o toamnă electorală. Doar că prioritățile sunt altele. Criza sanitară e profundă și, la fel de grav, se prefigurează și o criză economică de proporții. E limpede că – și toate informațiile converg spre această idee – România va atinge un deficit uriaș, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiții, prioritățile românilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică. Președintele României are obligația, ca lider responsabil ce se declară a fi, să își asume rolul constituțional și să pună capăt acestei situații”, scrie Grindeanu.

Acesta este de părere că alegerile pot fi organizate după ce sunt rezolvate criza sanitară și criza economică.

„Nu poți să vorbești de infectări și decese și să susții, în continuare, organizarea de alegeri. Rezolvați criza sanitară, rezolvaţi criza economică ce poate avea efecte extrem de periculoase și o fi apoi timp și pentru alegeri!”, își încheie mesajul fost premier.

Amânarea alegerilor locale a fost adusă în discuție și de liderul USR, Ionuț Moșteanu, care i-a cerut miercuri președintelui Klaus Iohannis să organizeze consultări la Palatul Cotroceni și să decidă amânarea scrutinului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult