Acasa Actualitate-Interna Sorin Grindeanu critică „incoerența PSD”

Sorin Grindeanu critică „incoerența PSD”

scris de Misu Andrei
58 afisari

Sorin Grindeanu este la Interviul Digi24.ro, transmis live pe site și pe pagina de Facebook Digi24. Fostul prim-ministru al PSD, actual președinte ANCOM, spune ce intenții are în legătură cu reîntoarcerea sa în partid și candidatura pentru conducerea social-democraților. 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a repetat constant invitația făcută către Grindeanu de a se alătura echipei sale la viitorul Congres care va avea loc în această vară. Grindeanu a participat la mai multe ședințe ale filialelor județene ale partidului și a sugerat că ar dori să revină în fruntea PSD, însă nu s-a pronunțat oficial în privința unei candidaturi la Congres.

Principalele declarații ale lui Sorin Grindeanu

Despre știrile false și ce poate face ANCOM în lupta împotriva Fake News

-Pe procedură ANCOM a avut rol, însă GCS făcea analiza diverselor siteuri, acea analiză se trimitea la MAI care dădea un ordin militar iar ANCOM punea în aplicare, în perioada stării de urgență. Și s-au stopat diverse siteuri.

-În acest moment nu mai avem această pârghie. Dar și dacă ar fi, noi am putut să stopăm acele siteuri dacă erau pe platforme din România.

-Nu există pârghii prin care să stopăm Fake News dacă stirile false sunt găzduite pe platforme din afara României.

-Dacă sunt găzduite chiar și de platforme din Franța sau SUA tot nu am fi avut ce să facem. Deciziile le aplicăm către cei care găzduiesc aceste platforme în România.

-Aceste lucruri cred că se pot face prin tratate bilaterale între țări. E dificil și nu există pârghii. Singura modalitate este să le spunem oamenilor că e un fake-news și să îi informăm.

-Consumul de date pe telefoanele mobile a fost același dar a crescut cu 30% consumul de date acasă, în timpul pandemiei.

-Am dat diverse decizii prin care i-am ajutat pe cei care furnizează aceste servicii să continue să o facă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult