Acasa Actualitate-Interna Spitalul Colentina devine o unitate medicală dedicată COVID-19

Spitalul Colentina devine o unitate medicală dedicată COVID-19

scris de Misu Andrei
64 afisari

Spitalul Colentina din Capitală va fi transformat într-o unitate medicală unde se vor trata infecțiile cu noul COVID-19 doar în momentul în care toți pacienții vor fi externați. Se vor limita internările cu alte simptomatologii și, în momentul în care toți pacienții externați vor pleca din spital, atunci spitalul va deveni o unitate medicală unde se vor trata infecțiile cu noul tip de coronavirus.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „În scenariul 3, cele 7 clinici regionale pentru COVID-19 vor trata doar cazuri severe și critice , iar celelelate spitale județene sau spitalelel mari cum este și Colentina se vor axa pe formele ușoare și medii, urmând că patologia non-COVID să fie preluată de secțiile de penumologie de suport, în secțiile de boli interne. La Colentina nu se mai fac internări, decât cei care sunt acum se vor pregăti să se externeze.

E nevoie de personal suplimentar tocmai în pregătirea viitoarelor scenarii. Decretul prevede într-adevăr și angajrea directă a personalului medical și achiziționarea directă a echipamentelor și medicamentelor. Decretul prevede și posibilitatea de a rechiziționa anumite clădiri pentru cazarea acestor pacienți.

Bogdan Furtună, directorul medical al Spitalului Colentina: „Am primit o informare din partea Ministerului Sănătății potrivit căreia toți pacienții internați vor fi fie externați, fie trimiși către alte spitale limitrofe. Se mobilizează toată lumea, este o situație de urgență. Pacienții care nu pot fi externați sunt transmiși către alte spitale din subordinea ASSMB sau a Ministerului Sănătății.

Se tratează și pacienții care au simptome de COVID-19 și nu au altă patologie asociată, un pacient cu o pancreatita asociată cu COVID-19 va fi internat la Colentina și tratat de ambele. Sunt în jur de 380 de pacineti, 3 sferturi pot merge acasă în următoarele 2 – 3 zile, iar ceilalți vor fi trasnferati către alte spitale”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult