Acasa Actualitate-Interna Starea de urgență s-a prelungit până pe 14 mai: Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital

Starea de urgență s-a prelungit până pe 14 mai: Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital

scris de Misu Andrei
115 afisari

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți prelungirea stării de urgență pentru alte 30 de zile. Decretul semnat de președinte urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Starea de urgență este prelungită până pe 14 mai. În termen de 5 zile Parlamentul trebuie să voteze prelungirea stării de urgență.

sursa presidency.ro

„Am emis astăzi deretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pentru a putea fi luate cele mai eficiente măsuri de combatere a răspândirii. Nu eistă semne certe ale unei încetinidii a pandemiei la nivel global. Numărul persoanelor infectate crește zilnic într-un ritm alert. Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat chiar și în contextul adoptării unor măsuri speciale

Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. Este tocmai scenariul negru pe care ne-am propus să îl evităm. Acșiunea fermă și timpurie salvează vieți.

Pericoul nu a trecut. Iar o relaxare a restricțiilor cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni ar duce la o creștere a cazurilor și la o presiune uriașă pe sistemul santiar.

Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stați acasă pentru a ne recupera viața cât mai repede.

Altfel ar însemna că toate eforturile ar fi fost în van. Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de aface cu o răspândire intracomunitare.

Se impune prelungirea stării de urgență ceea ce înseamnă menținerea măsurilor deja adoptate dar și noi reglementări.

Pe această perioadă sunt necesare prevederi care să asigure funcționarea administrației publice, serviciilor esențiale pentru populație, stat.

În mod evident școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile. Se organizează activități didactice online. Am hotărât că guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult