Acasa Actualitate-Interna STB a achiziţionat 150.000 de măşti medicale. Pe ce linii vor fi distribuite

STB a achiziţionat 150.000 de măşti medicale. Pe ce linii vor fi distribuite

scris de Misu Andrei
90 afisari

Societatea de Transport Bucureşti /STB/ a achiziţionat 150.000 de măşti medicale pentru a le distribui călătorilor care circulă în mijloacele de transport în comun, cu preponderenţă pe liniile care vin şi duc la aeroport, a declarat, vineri, Andrei Creci, director general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), informează Agerpres.

„Am început vineri să distribuim călătorilor măşti medicale în vederea diminuării efectelor răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Am plătit 150.000 de măşti deocamdată, am început azi cu 100.000 de măşti şi vedem în ce ritm se dau. Eu nu cred că se vor da aşa ca pâinea caldă. Sincer am dubii, deşi mulţi spun că se vor termina în câteva ore. Nu prea cred, pentru că nu dăm decât o singură mască la un călător. De asemenea, fiecare şofer sau vatman are o cutie cu 50 de bucăţi”, a spus Creci.

„Măştile vor fi distribuite cu preponderenţă pe liniile care vin şi duc la aeroport, prin controlori şi reţelele de distribuţie de titluri de călătorie. Problema este că în acest moment nici nu ştim în realitate câte cazuri de gripă sunt. Cel care ar trebui să centralizeze este DSP”, a subliniat şeful STB.

În prima zi sunt disponibile circa 100.000 de măşti, care vor fi distribuite la cerere călătorilor prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori şi al conducătorilor de vehicule.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult