Acasa Actualitate-Interna Stelian Ion: De la președintele Iohannis vine solicitarea premierului pentru revocare

Stelian Ion: De la președintele Iohannis vine solicitarea premierului pentru revocare

scris de Misu Andrei
85 afisari

Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, consideră că solicitarea premierului Florin Cîțu pentru revocarea sa de fapt vine de la președintele Klaus Iohannis.

“Decizia era așteptată, o șansă destul de mică să fie altă decizie. Cred că s-au discutat lucrurile astea și că domnul președinte știa foarte clar care va fi decizia. De fapt, cred că de acolo și vine solicitarea premierului”, a spus Stelian Ion, la părăsirea biroului său de ministru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de revocare din funcție a ministrului Justiției Stelian Ion. De asemenea, președintele a semnat numirea interimară a lui Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, demiterea ministrului Justiției.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”, a declarat Florin Cîţu miercuri seară, la scurt timp după ședința de guvern amânată.

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

Demiterea ministrului USR PLUS a aruncat în aer coaliția de guvernare. Aceștia cer schimbarea premierului sau, în caz contrar, au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Stelian Ion a declarat, joi dimineață, referitor la avizul pe care Ministerul ar fi trebuit să-l dea proiectului “Anghel Saligny”, că cei care lucrează în instituție “nu-și permit, indiferent de presiunile pe care încearcă să le facă unii sau alții, să își pericliteze cariera și să facă lucruri ilegale”. Totodată, în privința procedurii de numire a șefilor de parchete, Stelian Ion a precizat că a primit “mai multe semnale” de-a lungul timpului cum că nu e în regulă ca el să coordoneze această activitate, “ci altcineva, pentru a avea un deznodământ de dinainte știut”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult