Acasa Actualitate-Interna Subiecte Evaluare Națională 2020! Ce au avut de rezolvat elevii la Limba și Literatura Română conform Edu.ro

Subiecte Evaluare Națională 2020! Ce au avut de rezolvat elevii la Limba și Literatura Română conform Edu.ro

scris de Misu Andrei
96 afisari

Peste 170.000 de elevi ai claselor a VIII-a încep astăzi Evaluarea Națională 2020, cu examenul de Limba și Literatura română. Vorbim de cel mai mare număr de elevi înscriși din ultimii 7 ani care vor avea la dispoziție două ore au pentru a rezolva subiectele.Astăzi începe Evaluarea Națională 2020 iar un număr impresionant de elevi sunt așteptați să rezolve subiectele la Limba și Literatura Română. Ministrul Educaţiei a anunţat că va pune pe edu.ro baremul şi rezolvarea subiectelor la română, după ora 15.00. Conform oficialilor din Educaţie subiectele de azi, luni, 15 iunie, vor avea un grad progresiv de dificultate.

Proba la limba română începe la ora 9.00 iar ministrul Educației, Monica Anisie a explicat că subiectele sunt securizate pe un server și vor fi accesibile oricărui elev care a ținut pasul cu recapitularea materiei. Potrivit președintelui comisiei naționale de examen, Luminița Barcari, în jur de 50 de elevi se află în izolare. Pentru ei va fi organizată o a doua etapă.

Există și o serie de măsuri diferite față de anii precedenți. Acum, elevii vor sta la mare distanță unii de alții iar în sălile de examen au rămas pereții albi și o icoană. În timpul probei, elevii vor purta mască, pe care o vor putea da jos, cu acceptul comisiei, ca să bea apă. La final, după ce termină, vor preda lucrarea, se vor dezinfecta și vor primi o mască nouă.

Trebuie menționat că și în interiorul școlilor s-au făcut schimbări. Acum există circuite- intri pe o ușă, ieși pe o alta. Spre deosebire de anul trecut, lucrările vor fi corectate, în alt județ decât cel în care se dă proba. Indiferent că ia 10 sau punctul din oficiu, fiecare elev are un loc asigurat la liceu.

1 comentariu

Bucurenciu iulia 15-06-2020 - 17:05

Nu pot vizualiza subiectele, asa ca doar intreb(pentru un prieten)… Eminescu apare la vreuna dintre cerinte??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult