Acasa Actualitate-Interna Sute de blocuri din București nu au apă caldă

Sute de blocuri din București nu au apă caldă

scris de Misu Andrei
107 afisari

Lipsa apei calde redevine o problemă în Bucureşti. Directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat la Digi24 că sunt afectate sute de blocuri din sectoarele 2, 6, dar și din alte zone, fiind vorba de „avarii punctuale”. El a dat vina pe rețeaua învechită și pe lipsa investițiilor, acestea fiind cauzele care vor duce la probleme cu apa caldă și căldura și în timpul iernii.

Mai mulţi telespectatori Digi24 spun că de câteva zile, fac duş cu apă rece.

„Sunt anumite puncte termice în sectoarele 6, 2 și din alte zone, unde pentru câteva zile nu va fi apă caldă, sunt avarii punctuale.

Suntem în perioada de pregătire a sezonului de iarnă, încercăm să identificăm cât mai multe spărturi în rețeaua de 50 – 60 de ani în care s-au făcut reparații prea puține”, a declarat Claudiu Crețu.

Avariile vor afecta sute de blocuri care au parametri deficitari și unde temperatura apei este în creștere: „Azi pentru unele sau mâine pentru mare parte, parametrii vor fi conform contactului.

Creșterea parametrilor se face treptat, deoarece avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură și presiune”.

Potrivit directorului Termoenergetica, mare parte din aceste blocuri vor avea apă caldă în 24 de ore.

Întrebat dacă vor fi probleme cu furnizarea de apă caldă și căldură la iarnă, el a spus că în mare parte, lucrurile vor funcționa bine.

„Vor fi însă și puncte termice, mai ales în capete de coloană, care vor funcționa cu probleme, sperăm cât mai mici, de câteva zile.

Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente”, a spus Crețu.

El a spus că doar 15 kilometri de rețea din 1000 au fost reabilitați până în septembrie.

„Avem resurse foarte mici, financiar nu stăm bine. Speranța stă în fonduri europene, așteptăm să înceapă proiectul major pe fonduri, de 300 de milioane de euro ca să putem înlocui 200 de kilometri de rețea.

Probleme apar la 5 – 10% din blocurile pe care le operăm. Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme”, a spus el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult