Acasa Actualitate-Interna Sute de foști parlamentari, în frunte cu Adrian Năstase și Gabriel Oprea, își cer în instanță pensiile speciale înapoi

Sute de foști parlamentari, în frunte cu Adrian Năstase și Gabriel Oprea, își cer în instanță pensiile speciale înapoi

scris de Misu Andrei
167 Afisari

Câteva sute de foști parlamentari vor să își recupereze în instanță pensiile speciale. Printre aceștia se numără foști premieri, miniștri, dar și importanți lideri politici. Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu sau Vasile Blaga sunt doar câteva exemple.

Potrivit documentelor consultate pe portal.just.ro, aceștia au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile. Înainte de eliminarea pensiilor speciale, făcută de Parlament în luna februarie, peste 800 de foști senatori și deputați beneficiau de indemnizație pentru limită de vârstă.

Deja, unele procese înaintate de foștii parlamentari au fost declinate de Tribunale către Curțile de Apel. Este cazul lui Petre Daea, care a contestat alături de alți trei foști parlamentari eliminarea pensiilor speciale și a cerut la Tribunalul Mehedinți anularea ordinelor de încetare a plății indemnizației pentru limita de vârstă și repunerea în plată a acesteia. Tribunalul Mehedinți a declinat, joi, soluționarea cauzei către Curtea de Apel Craiova.Referitor la șansele de succes ale procesului, Petre Daea declara pentru G4Media: „Mă bazez pe respectul față de instituția parlamentară. Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari. Sunt de acord să se facă economii, se pot face în mai multe feluri, dar să le văd cum se fac.”

Demersul în justiție a lui Petre Daea l-a determinat și pe fostul premier Adrian Năstase să conteste eliminarea pensiilor speciale. Năstase a dat în judecată Camera Deputaților încă de pe 23 aprilie și așteaptă vineri o decizie, după ce joi instanța a amânat pronunțarea.

„Știți ce pensie are domnul Daea? 2.000 de lei și ceva după 40 de ani în muncă. Practic în Parlament nu se calculează vechimea în muncă. Unii au spus: hai să-i radem pe băieții ăștia de acolo din Parlament, mai ales că nu mai sunt parlamentari și nu mai votează. Sunt câteva sute, nu mai contează”, declara Adrian Năstase într-un interviu la Metropola TV, în urmă cu câteva săptămâni.

Petre Daea a avut două mandate de senator și un mandat de deputat. Adrian Năstase a fost deputat în cinci legislaturi și doi ani, între 1990 și 1992. Calculate în funcție de numărul de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputaților variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut.

2 comentarii

?????? 18-06-2021 - 13:03

& Câte vaccinuri ar trebui să întrebuințeze o persoană pentru ca vasele de sânge să nu se aglomereze cu pernuțe de grăsime care conțin anticorpi, așa cum descria medicul Străinu-Cercel formarea de anticorpi după vaccinare, ?

Stefan 20-06-2021 - 23:43

Parerea mea nu conteaza! Nici ce scrieti voi nu conteaza! AR CONTA DACA AR FI DEMOCRATIE, DACA INSTITUTIILE STATULUI SI-AR FACE DATORIA.Nimeni nu este mai presus de lege…POVESTI.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult