Acasa Actualitate-Interna Sute de ştiri false despre Pădurea Dobrovăţ

Sute de ştiri false despre Pădurea Dobrovăţ

scris de Misu Andrei
91 afisari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate în pădurea Dobrovăţ, că sunt false ştirile şi fotografiile apărute în spaţiul virtual referitoare la tăierea masivă a copacilor din această zonă.

„Sute de ştiri false despre Pădurea Dobrovăţ au inundat reţelele sociale în doar două săptămâni. Este o campanie de dezinformare, de zeci de mii de euro. Imagini cu o pădure defrişată din Rusia sunt prezentate ca fiind din pădurea Dobrovăţ. La fel, imagini de anul trecut, din Munţii Apuseni. Poienile şi zonele pentru hrana animalelor, vechi de peste 50 de ani, filmate cu drone, sunt prezentate ca zone defrişate din pădurea Dobrovăţ. Zone nou împădurite, în care puieţii nu au apucat să înverzească, sunt prezentate ca zone defrişate. O campanie bine focusată de dezinformare şi propagare de atacuri la persoană, zeci de ştiri false, împinse în online cu sute de distribuiri plătite”, a declarat jurnaliştilor ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult