Acasa Actualitate-Interna Tanczos Barna: „Nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente. De obicei cumpără soţia, eu duc plasa”

Tanczos Barna: „Nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente. De obicei cumpără soţia, eu duc plasa”

scris de Misu Andrei
90 afisari

Scumpirile sunt evidente la toate produsele, deşi nu prea fac cumpărături la piaţă, ci de obicei duc plasa, a afirmat, miercuri, ministrul Mediului, Barna Tanczos, întrebat fiind la o conferință de presă dacă a sesizat majorări de prețuri în ultimul timp. 

Tanczos Barna. Foto: Facebook

Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de Guvern la ce produse a văzut scumpiri în ultimul timp când s-a dus la piaţă sau în magazine, ministrul a răspuns: „De obicei eu duc plasa”.

„De obicei cumpără soţia, nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez s-a triplat preţul masei lemnoase, s-a triplat preţul cherestelei, s-a dublat preţul la fierul beton pentru că toate investiţiile sunt mai scumpe. Şi în piaţă se vede: scumpiri la toate produsele. Şi la apă minerală şi la celelalte. Dacă mă întrebaţi de pâine, la pâine avem alte preţuri, că noi avem pâine cu cartofi acasă, şi acolo preţurile sunt altfel”, a adăugat el.

Totodată, şeful de la Mediu a admis că şi factura la electricitate a crescut. Dacă iniţial valoarea acesteia timp de un an a variat între 100 şi 120 de lei, a urmat o factură de regularizare de 1.900 de lei.

În același timp, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat miercuri că salariul minim pe economie în România este mic şi trebuie să crească, iar negocierile cu sindicatele şi patronatele pe această temă vor începe în septembrie.

„Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Unu: cred că salariul minim trebuie să crească şi cred că este mic în România”, a spus Turcan, potrivit Agerpres.

Ea a fost întreruptă de jurnalişti, care au întrebat-o cât este salariul minim, întrebare la care ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, nu a ştiut să răspundă.

„Vă daţi seama că îl cunosc şi am negociat creşterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioşi, vă rog, am nişte lucruri de spus. Vreau să clarific punctul de vedere cu salariul minim”, a răspuns Turcan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult