Acasa Actualitate-Interna Tarifele RCA plafonate se aplică de marți, 11 aprilie

Tarifele RCA plafonate se aplică de marți, 11 aprilie

scris de Misu Andrei
79 Afisari

Plafonarea pe o perioadă de șase luni a prețurilor RCA la nivelul de la sfârșitul lunii februarie 2023 se aplică de marți, 11 aprilie, de către toți asiguratorii RCA din piața locală.

Astfel, tarifele de primă plafonate se vor putea aplica doar contractelor încheiate în această perioadă, așa cum este stabilit deja prin HG 298/2023. Așadar din 11 aprilie, tarifele de primă maxime pentru polițele RCA vor trebui stabilite de fiecare asigurător în parte la nivelul celor practicate la data de 28 februarie 2023.

Asigurările RCA vor fi plafonate din 11 aprilie până pe 11 octombrie

Plafonarea prețului polițelor RCA se aplică doar în cazul contractelor semnate în perioada de plafonare: 11 aprilie – 11 octombrie 2023. Adică măsura nu vizează și contractele de asigurare RCA semnate deja și nici pe cele care vor fi semnate după.

Pentru ca prețurile plătite de șoferi să fie cât mai mici, pe lângă plafonarea tarifelor polițelor RCA, prin același act normative s-a mai stabilit și limitarea la 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție a comisioanelor de distribuție aferente contractelor RCA.

De asemenea, plafonarea comisioanelor de distribuție a polițelor RCA se va aplica tot până spre jumătatea toamnei, respectiv până pe 11 octombrie. Plafonarea este soluția temporară pe care au luat-o guvernanții în contextul majorării prețurilor la polițele RCA din ultima perioadă, inclusiv ca urmare a inflației.

Totodată această măsură s-a vrut una care să preîntâmpine majorarea așteptată a asigurărilor, în urma retragerii autorizației de funcționare a societății de asigurări Euroins România, ce, la acel moment, era lider pe această piață.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS