Acasa Actualitate-Interna TAROM: Economie anuală de 8 milioane de euro după reducerea de personal

TAROM: Economie anuală de 8 milioane de euro după reducerea de personal

scris de Misu Andrei
77 Afisari

TAROM estimează o reducere medie anuală a costurilor de personal la aproximativ 8 milioane de euro, în șase luni, potrivit Mediafax.

Compania TAROM anunță că a inițiat proiectul de restructurare a personalului, una dintre componentele esențiale ale planului de redresare a companiei. Această măsură face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat statului român acordarea unui împrumut de salvare pentru TAROM la începutul anului trecut.

Ulterior, compania a prenotificat Comisiei Europene, în data de 24 august 2020, planul de restructurare în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare pentru următorii 5 ani.

„În contextul pandemiei COVID-19, ca urmare a instituirii restricțiilor de călătorie, atât la nivel național, cât și la nivel european și global, sectorul transportului aerian de pasageri a înregistrat o scădere semnificativă în 2020 (peste 60% față de anii anteriori), generând pierderi însemnate pentru operatorii din acest sector. Astfel, într-un context de piață extrem de dificil, redresarea companiei într-un termen scurt a devenit critică, fiind necesar ca măsurile de reducere de costuri implementate deja în perioada de lock-down (șomaj tehnic pentru categoriile de personal cu activitate redusă, desființarea mai multor agenții interne și externe, implementarea unui program de plecări voluntare, reducerea cheltuielilor de operare, conservarea aeronavelor la sol) să fie dublate de măsuri cu impact pe termen mediu și lung”, transmite compania.

TAROM are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariaţi ar trebui să scadă cu 700 din 1.500 până la finalul verii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult