Acasa Actualitate-Interna Tătaru: Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă

Tătaru: Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă

scris de Misu Andrei
73 Afisari

Ministrul Sănătății a anunțat vineri dimineață, într-o conferință de presă, că starea de alertă va fi prelungită după 15 iulie, dacă situația o va impune. Nelu Tătaru a subliniat că măsurile de izolare au dat rezultate și că trebuie continuate.

Nelu Tătaru a fost întrebat când vor fi redeschise restaurantele, ministrul afirmând însă că „suntem la trei săptămâni de creștere constantă”.

El a precizat în acest sens că la 1 iulie trebuia să aibă loc noi măsuri de relaxare, care însă nu au mai fost implementate, din cauza creșterii numărului de cazuri.

„Nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca și evoluție, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a subliniat el.

De asemenea, Nelu Tătaru a spus că în urmă cu trei săptămâni rata de transmitere a coronavirusului era în jur de 0,6-0,7, iar acum ajunge la 1,4.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS