Acasa Actualitate-Interna Taxa de pod de la Feteşti este în continuare obligatorie

Taxa de pod de la Feteşti este în continuare obligatorie

scris de Misu Andrei
55 Afisari

Taxa pentru trecerea podului de la Feteşti este în continuare obligatorie, iar momentul în care se va renunţa la aceasta va fi anunţat din timp, a transmis joi Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cum se va plăti taxa pentru trecerea podului Feteşti-Cernavodă

Reacţia vine după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că taxa de la Feteşti va fi suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea.

În prezent taxa de pod la Feteşti este obligatorie, având în vedere faptul că pentru suspendarea achitării acesteia sunt necesare anumite demersuri juridice. Astfel, până la suspendarea efectivă a taxei de trecere a podurilor dunărene, cei care le tranzitează trebuie să achite această taxă, în caz contrar fiind emis PVC (Proces Verbal de contraventie)”, a transmis, joi, CNAIR.

Compania anunţă că va comunica public momentul şi perioada în care achitarea taxei de pod de la Feteşti va fi suspendată.

Ministrul TRansporturilor a cerut suspendarea taxei

Miercuri, 10 mai, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat CNAIR să elimine taxa de la Feteşti până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea.

Împreună cu domnul Pistol, având totuşi o perioadă în care intrăm în zona estivală, având în vedere că există aceste lucrări pe podul de la Feteşti, braţul Borcea şi care vor crea un disconfort în perioada următoare, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul următorul lucru. Pe această perioadă, până la terminarea lucrărilor, să vedem dacă putem şi cred că putem să eliminăm taxa de pod”, a afirmat, miercuri, ministrul Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, lucrările la podul peste braţul Borcea ar putea fi încheiate la începutul lunii august.

În momentul în care s-a început decopertarea în această ultimă etapă lucrurile au stat mai prost decât s-a anticipat. Nimeni nu vrea să îşi asume să facă lucrări de mântuială pe acest proiect important, noi am sperat că undeva la sfârşitul lunii iunie puteam să îl dăm în circulaţie, pare că se duce şi în luna iulie. Şi atunci, fiind în vârf de sezon, toate aceste lucrări vor crea un anumit disconfort şi cred că noi putem să ne asumăm în această perioadă până la finalizarea acestor reparaţii să ne asumăm această decizie. Începând de cât mai repede, dar ţine de CNAIR. De aceea am făcut şi public acest lucru ca să faceţi presiune pe domnul de la CNAIR. E o chestiune de zile. Reparaţiile sper să se termine până la început de august.”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Potrivit datelor publicate de CNAIR înn urmă cu câteva zile, la podul peste brațul Borcea se lucrează intens în această perioadă pentru a afecta cât mai puțin posibil sezonul estival.

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au fost reluate în data de 14 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult