Acasa Actualitate-Interna Terasele se deschid, dar totul va fi diferit

Terasele se deschid, dar totul va fi diferit

scris de Misu Andrei
82 afisari

Românii abia așteaptă să ia masa în oraș, dar sunt atenți la măsurile de siguranță. Ministrul Sănătății a anunțat că terasele ar putea fi deschise de la 1 iunie. Proprietarii acestora vor obligați să respecte numeroase reguli. Pentru a se simți în siguranță, aproape 80% dintre români vor ca spațiile în care se ia masa să fie periodic dezinfectate, iar distanța dintre mese să fie mai mare ca până acum. Proprietarii de restaurante se pregătesc și ei pentru a-i întâmpina. Lipsesc doar normele oficiale pe care să le aplice.

Cei mai mulți antreprenori se așteaptă să piardă jumătate din locuri pentru a respecta distanța dintre mese. Cât despre pierderi… nu cred că le vor recupera curând.

Viktorio Salic, proprietar de restaurant: „Un boom la început, dar după cred că o să scadă, că e și criză. Aici în zona noastră sunt foarte mulți clienți turiști, dar nu știm dacă o să vină acum. Sunt multe necunoscute, dar cu siguranță va fi cea mai grea vară pentru restaurante”.

Va fi necesară rezervarea prealabilă

Despre condițiile în care clienții pot veni la terase a vorbit la Digi24 și Dragoș Petrescu, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

„Va fi un timp scurt de pregătire, dar suntem bucuroși că reușim să deschidem, să arătăm că se poate.

Transmitem mesaj clienților că în terasele noastre e sigur să vii și să servești masa.

Cea mai importantă regulă e cea legata de distanța între două persoane, e important să poți transmite mesajul de siguranță, va fi de 1,5 metri pentru aceste prime două săptămâni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult