Acasa Actualitate-Interna Testarea în masă a bucureștenilor, adoptată în ședința de Consiliu

Testarea în masă a bucureștenilor, adoptată în ședința de Consiliu

scris de Misu Andrei
60 afisari

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni includerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Muncipiului București a programului de testare în masă a bucureștenilor. Este vorba despre un program prin care autoritățile vor să identifice cazuri de infecție cu coronavirus, în rândul populației asimptomatice. Testele vor fi realizate în spitalele din București și vor fi de tip PCR. 

Consilierii generali au votat luni proiectul de testare a bucureștenilor pentru coronavirus, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Consilierii USR și PNL nu au votat proiectul, susținând că este „o mită electorală”.

„Această testare din București ne va da imaginea infectării din acest moment. PMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicele private care dețin PCR și vor să intre în acest proiect. Vom lansa o platformă unde se vor înscrie bucureștenii voluntar pentru testare, repet, teste PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru depistarea coronavirusului. 11.000 de persoane vor fi testate voluntar”, a precizat primarul Capitalei.

„Dacă acum o lună s-a spus că nu este momentul potrivit, a trecut acea perioadă, iar dacă mai amânăm va fi prea târziu. În acest moment nu mai sunt foarte multe persoane în carantină. În București capacitatea de testare este de peste 3500 de teste și zilnic nu se fac decât câteva sute de teste. Deci nu vom aglomera testările cu proiectelul nostru. Este momentul propice”, a mai declarat Firea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult