Acasa Actualitate-Interna Toni Greblă își depunde candidatura pentru șefia AEP

Toni Greblă își depunde candidatura pentru șefia AEP

scris de Misu Andrei
39 Afisari

Prefectul Capitalei a confirmat pentru „Adevărul” că își va depune candidatura pentru șefia AEP. Potrivit unor surse „Adevărul”, Toni Greblă este susținut social-democrați.

„Am înțeles că sunt propus de niște grupuri parlamentare și în zilele următoare o să depun candidatura, documentele care trebuie”, a declarat Toni Greblă pentru „Adevărul”, confirmând că va candida pentru șefia AEP.

Potrivit surselor „Adevărul”, prefectul capitalei este susținut de social-democrați, fiind singurul nume vehiculat.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis depunerea până pe 17 februarie a candidaturilor pentru șefia AEP, votul final fiind pe 21 februarie, după ce Constantin Mitulețu-Buică și-a anunțat demisia.

De asemenea, interimatul este asigurat de vicepreședintele Vajda Zsombor.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, pe 21 februarie , de la ora 13.00, va avea loc o ședință de plen reunit, iar pe ordinea de zi se vor afla alegerea noului președinte AEP.

Termenul pentru depunerea candidaturilor este 17 februarie, iar pentru rapoarte, 21 februarie.

Propunerea PSD pentru șefia AEP

Funcția este revendicată de PSD, însă până în prezent PNL nu a răspuns dacă este de acord să fie ocupată tot de o persoană din zona social-democrată, cum a fost cazul lui Mitulețu-Buică.

Potrivit surselor „Adevărul”, până în prezent, un singur nume a fost vehiculat pentru conducerea AEP, fiind susținut de social-democrați: Toni Greblă, prefectul Capitalei.

Toni Greblă este în prezent suspendat de la Consiliul Legislativ, și nu deține, pe hârtie, calitate de membru, pentru că non-apartenența la un partid politic este un criteriu și la Consiliul Legislativ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult