Acasa Actualitate-Interna Traian Basescu: Modificările la Codul Penal dărâmă zeci de ani de muncă

Traian Basescu: Modificările la Codul Penal dărâmă zeci de ani de muncă

scris de G. D.
9 afisari

Traian Băsescu a susținut o declarație de presă la sfîrșitul unei zile în care Parlamantul a muncit din plin, însă nu a reușit să treacă proiectele care au stârnit controverse în societatea românească.

Traian Băsescu critică modificările Codului Penal

Traian Băsescu critică modificările Codului Penal

Este vorba despre legea privind amnistia, legea minelor, legea lobby-ului și legea care modifică unele prevederi ale Codului Penal.

Traian Băsescu a criticat taote acțiunile Puterii, începând cu declarațiile ministrului Sănătății, referitoare la scandalul de la Spitalul din Ploiești, trecând prin criza din TVR, unde „Voiculescu urma să devină cel care să o controleze”, apropo de parteneriatul TVR3 – Ministerul Agriculturii, și prin scandalul autostrăzilor. „Se continuă acapararea tuturor sistemelor de o putere profund coruptă care nu are alt obiectiv decât acapararea puterii, nu dezvoltarea țării”.

„Tot văd că se plimbă pe la autostrăzi: stiți măcar un centimetru făcut din aprilie anul trecut și până acum? Nu s-a semnat niciun contract și taie panglici pe la contracte semnate în timpul lui Boc”, a mai spus Băsescu în chestiunea autostrăzilor.

De asemenea, președintele a oferit presei informații referitoare la numărul de ordonanțe emise de guvern: „80 de ordonanțe simple și 105 de urgență, total 185 de ordonanțe, când ai o majoritate de 70% în Parlament”

Referitor la scandalul legilor din Parlament, Băsescu a spus jurnaliștilor că „ziua de azi e o altă probă că actuala putere are ca obiectiv să fie ferită de justiție și să acapareze toată puterea sau să facă inutilă puterea judecatorească.”, deoarece modificările la Codul Penal nu se aflau pe ordinea de zi. „Atat Legea aministiei si gratierii, care slava domnului nu a trecut, cat si modificarile de la Codul Penal nu au avut niciun aviz de la CSM, inacceptabil.”Modificarile la Codul Penal sunt dramatice si darama zece ani de munca a institutiilor anticoruptie, fie ca vorbim de ANI sau DNA.” a mai spus președintele.

Băsescu a anunțat că va retrimite legea în Parlament, deoarece primarii sau consilierii nu mai pot fi loviți de incompatibilitate și nu mai pot fi anchetați de DNA. „Eu nu am nicio alta solutie decat sa resping legea, sa o trimit inapoi la parlament, sa o atac la Curte, daca nu gasesc o furmula prin care sa se restabileasca prevederile Codului Penal.”

„Daca ar intra in vigoare aceste modificari, din cate stiu, peste 30 de parlamentari ar rasufla usurati, 8 sunt deja in instanta, stiu ca nu e foarte departe de cifra de 60 de alesi locali intr-un proces avansat de investigare la ANI, sunt foarte multe dosare in derulare la DNA, sunt procese pe rolul instantelor ce vizeaza demnitari.” a precizat Traian Băsescu, adăugând: „Cred ca azi Parlamentul a gresit fundamental si a compromis Romania.”

78 comentarii

CONGO 10-12-2013 - 19:53

O adevarata democratie nu poate incepe cu parlamente si alte rahaturi de astea. Parlamentul trebuie daramat frumusel, parca ce, o pista de sky nu ar sta mai bine orasului? Cate capitale au ditamai pista de sky in plin centru?

Caci nu exista democratie cu parlament, oamenii au celulare, deci nu mai au nevoie de „reprezentanti”, pot sa voteze oricand e nevoie, referendum in direct.

Cred ca azi Parlamentul a gresit fundamental si a compromis Romania, ca in fiecare minut de cand cu 89.

Antibasistul 10-12-2013 - 19:55

Alah akbarrr!

Antibasistul 10-12-2013 - 19:56

Allah…

CONGO 10-12-2013 - 19:59

Nu se mai zice asa, mai moder e sa strigi tare GREEN PEACE.

digital 10-12-2013 - 20:01

așa e cretinule, democrația începe cu un dikta-kior mic, apoi se tot umflă individul până crapă, și nu mai e nevoie decât de succesuri la referendumuri stupide!

UnUL 10-12-2013 - 20:03

Nu știu cu începe democrația, dar ea se sfârșește cu parlamentari ticăloși ca ai noștri și cu aplaudaci cretini ca tine !

digital 10-12-2013 - 21:34

se sfârșește cu cretina aia de mătta!
oare n-o veni Someșul ăla odată, să vă ia pe toți clujenii să vă ducă dreq!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-12-2013 - 19:54

: “Cred ca azi Parlamentul a gresit fundamental si a compromis Romania.”.” a precizat Traian Băsescu, adăugând: …………..

A vorbit in CALITATE de EXPERT !

NIMENI nu a C O M P R O M I s ,R O M A N I A !

mai mult decat T. Basescu !

UnUL 10-12-2013 - 20:01

???????!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-12-2013 - 19:58
- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-12-2013 - 20:30

AMÓC s.n. 1. (Med.) Boală mintală tropicală, provocată de abuzul de stupefiante, de excitante etc., manifestată prin tendință la fugă și furie (criminală). 2. (Fig.) Izbucnire violentă, furie inexplicabilă. [Pl. -curi. / < fr. amok < malaiez. amok – nebunie furioasă].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner

Singuratatea alergatorului "De ce ti-e frica , nu scapi"

UnUL 10-12-2013 - 20:54

Dacă Legea Amnestiei, menită să scoată din pușcării – sau să-i scape de pușcărie – pe toți borfașii, de la Bombo și Felix la Fenechiu și Dragnea și atâția alții, nu a trecut (deocamdată !), în schimb prin modificările la Codul Penal – trecute pe șest și fără consultatrea CSM – aleșii s-au scos de sub incidența legii : nu numai că nu mai pot fi anchetați de DNA, dar – prin modificare articolului 74 din Codul Penal – dacă fură până la o jumătate de million de euro, se aleg doar cu o amendă (în cuantum neprecizat – deci care, eventual, poate fi mai mică decât paguba produsă !!!) iar pentru un prejudiciu de 100.000 euro se dă doar o sancţiune administrativă. În textul în vigoare cuantumurile pentru această prevedere erau de 50 respectiv 10 mii de euro. Comisia a ridicat astfel cuantumurile. Spre exemplu, un ministru care comite un abuz în serviciu care prejudiciază statul cu 500.000 euro acum se poate alege doar cu o amendă al cărei cuantum nu este stabilit în lege.
Cum se scrie în Adevărul, „Miza acestor modificări este una imensă. Prin scoaterea acestor categorii – N.B. parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale – din rândul funcţionarilor publici, aceştia nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplică funcţionarilor publici, de exemplu abuzul în serviciu, luarea de mită, traficul de influenţă, dar şi alte fapte cum ar fi conflictul de interese. Proiectul de lege a fost votat in plenul Camerei Deputaţilor. Legea a primit 240 de voturi pentru (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenţi 15, PC 11, neafiliaţi 4). Împotrivă au votat 57 de deputaţi (32 PDL, 22 PPDD, 1 PC şi 2 neafiliaţi)” (Parlamentarii şi-au votat o imunitate de fier, de Sebastian Zachmann, în Adevărul, 8 dec. 2013)
Cu asta ne-a tras preșul de sub picioare, ne-am scos singuri pe tușa Europei și ne-am tras un șut în MCV ! Cum bine spune DNA, „prin această modificare, legislația română va intra în contradicție flagrantă cu dispozițiile convențiilor internaționale anticorupție pe care România le-a ratificat în anul 2002, respectiv 2004: Convenţia penală împotriva corupţiei a Consiliului Europei şi Convenţia ONU asupra corupţiei.” Iar Potrivit lui Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, noile modificări aruncă în aer dosarele penale privind conflictul de interese.
„Conflictul de interese pentru membrii parlamentului urmează să fie dezincriminat prin amendamente la Codul Penal aflate pe ordinea de zi a şedintei de plen. Senatorii şi deputații nu vor mai fi subiecți ai infracțiunii respective şi nici nu vor mai putea fi verificați din aceasta perspectivă de ANI sau alte unități de parchet. Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi. Se va crea o super-imunitate. Este o iniţiativă care daca va fi adoptată, dă o lovitură grea statului de drept, afectand iremediabil credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO,” a arătat Horia Georgescu.
CSM susţine că, prin scoaterea preşedintelui şi a parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici,”se ajunge practic la exonerarea de răspundere penală a persoanelor vizate de acesta”, precizând că nu a primit spre avizare actul normativ”.

Antibasistul 10-12-2013 - 21:03

SICTIR NEBUNULE BASIST, CA TOȚI BASISTII, vrei ca Basecu sa nu moara-n puscarie?

UnUL 10-12-2013 - 21:05

Mai citește puțin, cretinache. LEGEA ÎI ACORDĂ IMUNITATE ȘI PREȘEDINTELUI, dar el nu vrea să profite de acestă călcare în picioare a democrație, promovată de parlament.

Antibasistul 10-12-2013 - 22:30

Deci nu vrea sa profite de lege, vrea sa moara-n puscarie, AMIN!!!!!

digital 10-12-2013 - 22:33

n-ai înțeles huhule, kiorul nu e profitor, e dictator-nemuritor!
iar băsiștii cred în eL!

UnUL 10-12-2013 - 22:34

Nu, puișor, nu are nevoie de o lege făcută special pentru marii infractori din politică – dintre care el nu face parte.

Antibasistul 10-12-2013 - 22:56

Faptele lui spun ca e Șeful lor!

UnUL 11-12-2013 - 21:03

Faptele (și vorbele) tale spun că ești t â m p i t.

UnUL 11-12-2013 - 20:33

Pai cum drak sa nu fi fost membru PCR; am fost peste 2 milioane, si nu puteai ajunge intr-o functie importanta sau sa iti dai doctoratul daca nu erai membru de partid. Nimeni nu ascunde ca a fost membru de partid. Dar nu confunda simplii membri de partid (elita profesionala a Romaniei!) cu activistii de partid!
In ceea ce priveste cariera ei de procuror, “precis ca a facut asta si asta” nu e un argument, atata vreme cat nu exista nicio dovada ca sa o incrimineze. iar ‘atcurile impotriva USL” nu au fost de loc gaunoase; Comisia de la Venetia a aratat clar – si nu mai departe dacat ieri, la emisiunea lui Gadea, baronesa Nicholson i-a dat peste bot afirmand acelasi lucru – ca in vara lui 2011 in Romania s-au produs grave incalcari ale Constitutiei (si nu de catre presedinte!)
Vad ca reiei toate acuzatiile false raspandite de Antene (inclusiv cea cu casa parintilor; mai documenteaza-te!)
P.S. Si tatal meu a fost inchis, ba chiar si-a lasat viata in temnitele comuniste, am recuperat destul de putin din averea familiei, dar totusi nu ma imbatosez si nu ma bat cu caramida in piept ca dumneata.

UnUL 11-12-2013 - 21:03

Cred că e cretinul de Parpanghel care, nemulțumit de cât a scurmat prin rahat, scurmă acum prin arhive, extrăgând fragmente de postări fără legătură cu contextul. Să continue, dacă nu are nimic mai bun de făcut! Cum spuneam, eu am încetat orice dialog cu acest gunoi. „DEȘII…”

Virgiliu Soare 11-12-2013 - 08:40

Aveti dreptate! Domnul Traian Basescu este singurul care poate inca 12 luni sa se opuna hoardei de profitori si corupti care continua sa ocupe Parlamentul Romaniei. Reprezentantii celor 70 la suta in doar un an de asa zisa activitate si-au dat cu totul arama pe fata. Atmosfera a devenit similara celei din 2004, cand regimul domnului Traian D. Basecu l-a detronat pe cel al lui Adrian Nastase. Dar greselile regimurilor PDL-UDMR nu au fost mai mici. Despartirea de PDL a domnului Basescu a fost tarzie si prost facuta, promovandu-si pupila, iar oamenii insarcinati cu noul partid ~alba ca zapada~ sunt nesemnificativi. Dar din greseli se invata. (Vezi mintea romanului cea de pe urma!). Din pacate si domnul Basescu este subtire. Afacerea Nana, mai inainte casa din Mihaileanu, salba primita de sotie de la Bercea Mondialu etc. ne face sa credem ca este doar un produs al sistemului care e bolnav in intregime si care pana la urma forteaza strada sa faca ordine. Asa se intampla mereu cand un sistem nu-si poate gasi din interior fortele vindecarii.Si pana la urma violenta devine singura cale ce se poate opune unei realitati politice ce nu mai poate fi tolerata. Desi se mizeaza mereu pe capacitatea de a suferi din partea celor umiliti si vaduviti de toate drepturile. Dar si acesta va fi doar pana la un punct. Vorba cantecului de lume:~Bine-ar fi sa stii in viata cum sa pui un punct!~

digital 11-12-2013 - 09:52

normal că doar asta ar mai putea face, de parcă a făcut altceva în cele două mandate!
chiar și când avea guvernele de partea lui, eel era tot în opoziție plângând ca milogu, că el nu e lăsat să modernizeze instituțiile statului, să reformeze nu știu ce clase sociale și alte tâmpenii ce-i veneau lui prin cap!
privește România din cele două momente 2004 și 2013 și nu o să vezi nici o diferență, din contră, azi după zece ani ar fi trebuit să fim, conform cârmaciului, modernizați, reformați și dezvoltați dar suntem cu cel puțin zece ani pierduți!
așa că screme-te mai puțin ca băsist victimizat, poate dai ceva din Soarele ăla că din Virgiliu, nu prea……

Antibasistul 11-12-2013 - 10:10

Vorbesti prosti, ba soare intunecat basist, Basescu a stiut tot timpul de marile hoții a celor din PDL, i-a protejat cu procurorii lui basisti!

UnUL 11-12-2013 - 13:28

„Vorbești proști” sau „VORBEȘTI PROSTII” (cu 2 i ?!!), nătărău mici ?

Antibasistul 11-12-2013 - 13:36

Stiam, tastarea bat-o vina!

UnUL 11-12-2013 - 13:41

Bine, de data asta te cred că e numai o problemă de tastare.

Antibasistul 11-12-2013 - 20:23

Mulțumesc sluga blestemata a lui Basescu, PTIUUU!

UnUL 11-12-2013 - 20:29

Bășinel, iarăși „Ptiu”? E al 2474-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

ValVerde 10-12-2013 - 21:22

Are dreptate !

urbos 10-12-2013 - 21:24

Hahahaha! Lindic penibil!

digital 10-12-2013 - 21:33

s-a scremut tare, vitălăul, cred că are orgasm când îl vede pe kiomb!

ValVerde 10-12-2013 - 21:35

Justifica asta mai tarnacop:

“80 de ordonanțe simple și 105 de urgență, total 185 de ordonanțe, când ai o majoritate de 70% în Parlament”

digital 10-12-2013 - 21:43

băi impotentule, 70 % din ele au rezolvat balegile lui bok-fără număr care distruseseră aproape tot ce înseamnăeconomie și fiscalitate!
târnăcopul îl folosești când îi trimiți mail-uri măttii!

digital 10-12-2013 - 21:44

repede înghițiși vomele kiorului,morții măttii de lingău!

UnUL 10-12-2013 - 21:52

Nu au rezolvat nimic, ci au distrus. Și aceleași măsuri puteau fi luate prin legi trecute prin parlament. CÂND AI 70% NU AI NEVOIE SĂ RECURGI LA ORDONANȚE DE URGENȚĂ, V I T O !

digital 10-12-2013 - 22:19

zi-i mă unu-laș, ce face, Blaga, bok, udrea, berceanu, boagioaca, videanu?!
ce afaceri fac ei, marii capitaliști în momentul de față?!
înafară de faptul că zidesc …odreaptă solidă în România, ce fac ei!
a, și mai cumpără teren arabil, asta da sclipire de capitalist sângeros!
hahaha!
nu vedeți mă că sunteți niște prăpădiți care ați reușit să mințiți România zece ani?!
vi s-a cam terminat, iar ce-i mai mișto e că în vreo cinci ani tot ce-ați agonisit se va duce pe soolă!

UnUL 10-12-2013 - 22:37

Degețel, dacă nu ești în stare să răspunzi la un lucru simplu : aberația ordonanțelor de urgență când ai o majoritate zdrobitoare – schimbi vorba și vii cu tot felul de paranteze stupide și de calomnii toxice. Așa sunt construiți mintal USL-inoșii, ce să-i faci !

digital 10-12-2013 - 22:44

unu-laș tâmpit, hai să-ți explic care e șmekeria cu terenul mega-notăriței de succesuri!
ca să vezi ce sclipitori sunt băsiștii!
a prins tac-su, recte kotrocenistul, firul că de la anul se va da subvenție pe terenul arabil atât de la statul român cât și de la ue, așa că simplu=cumpărăm teren arabil!
ceea ce nu e sigur, pentru că ordonanța de guvern nu e în ălea ce le numărași tu cu sârguință băsistă, și cel mai tare e că nici nu va fi dată vreodată!
așa că mega-notărița va face și ea un poco, gioco di mana pe hectarele ei!
pricepi clujanule!?

digital 10-12-2013 - 23:07

unu-lașule sunteți prea mari jighodii pentru un făraș cât o basculă de 16 tone!!!

UnUL 10-12-2013 - 23:22

Nu știu și n u mă interesează ce au gândit unii sau alții, încă nu am calități paranormalșe și nu pot ghici gîndurile oamenilor. Mă interesează doar 2 lucruri:
1. E bine să mai cumpere pământ și românii, nu numai străinii.
2. Tranzacția a fost efectuată perfect legal. Da aici încolo, dacă ai chef de deversat lături, treaba ta !

urbos 10-12-2013 - 21:23

Dementa Sa a luat-o razna complet. Dementul gavarea in continuare despre lovitura de stat.
Cu-cuu! Cu-cuu!

PS Basistii ii vor inghiti fiecare cacareaza.

ValVerde 10-12-2013 - 21:33

Zis-a cucul catre vulpe:
– Ahh cumatra ce te-as phoote !
Iar vulpoiul de sub nuc,
Stind in kur si bind un suc:
– Da-te-n poola mea de cuc !!!

digital 10-12-2013 - 21:31

gunoiul dreq, mai are tupeul nemărginit să vorbească de autostrăzi, de spitale, de guvernele lui imbecile,de legi și justiție!
ai avut zece ani la dispoziție, acu marș în mătta!

UnUL 10-12-2013 - 22:00

Un guvern mai imbecil, mai incompetent, mai ticălos și mai corupt decât guvernul Ponta nu a avut România nicicând.

digital 10-12-2013 - 22:01

hahaha!

UnUL 10-12-2013 - 22:02

Criză isterică de râs?

ValVerde 10-12-2013 - 22:04

Nu rade, ii e foame.
Vrea sa suga.

Are obsesia mamelor si a suptului…ca si celalalt limbric.

digital 10-12-2013 - 22:07

vi s-au închis robineții pe care vă curgeau euroii fără număr!
să vedem cum își vor întreține acu pedalacii-băsiști mega-viloacele și cu ce-și vor alimenta, mega firmele lor de succesuri!
hahaha!

UnUL 10-12-2013 - 22:32

Degețel, cred că confunzi PDL-iștii cu USL-inoșii, „mega-viloacele”, cum le spui, sunt a ăstor din urmă !

digital 10-12-2013 - 22:39

hai să-ți mai zic ceva mă unu-lașule că văd că tare greu ești de kap!
fază cu acciza e știută de băsex, de asta-l phoothe pă el grija acu de popor, dar el nu are acu nici un control asupra bugetului, deoarece ”guvernele” lui fac tușa acum, iar pe tușă acoliții lui care-i aduceau plocoanele pe la întâlnirile de taină de pe la Snagov Lake, fac gioco di mana!
compri, bă clujean universitaur!

UnUL 10-12-2013 - 22:43

„CompriS” că bați câmpii!

digital 10-12-2013 - 22:50

unu-lașule vrei să-ți zic și faza cu energia verde din județul Argeș, cu asociatul iubitului mega-notăriței?!
hai că deja e prea mult pentru un băsist ca tine!
marș la culcare că mâine ai cursuri!

Antibasistul 11-12-2013 - 05:31

Are cursurile dracului, e un idiot propagandist basist, pe Net!

UnUL 11-12-2013 - 09:45

@Degețel, văd că se șterg postările.Îți răspundeam ieri că în chestia cu „energia verde” trebuie lăsată să se pronunțe justiția – dacă are de ce să intervină. Până nu există un proces și o sentință, bunul simț (dar de unde naiba să știi tu ce e acela) îți cere să taci dreaku din gură.
@ Bășinel, ratatul taichii, poți să repeți imbecilitatea asta până ți se usucă gura, lucrurile nu se vor schimba.

Antibasistul 11-12-2013 - 09:55

Adevarul supara!

copy paste 45673,4

UnUL 11-12-2013 - 10:03

Nu exagera, vițeluș : „adevărul supără” – copy-paste (DOAR) nr 324

Antibasistul 11-12-2013 - 10:16

Iarasi minți!

UnUL 11-12-2013 - 17:22

Degețel, cred că confunzi USL-inoșii cu PDL-istii „mega-viloacele”, cum le spui, sunt a ăstor din urmă !

ValVerde 10-12-2013 - 22:02

Poate vrei sa completezi…”guvern ales pe cai democratice”

Ca de-alelalte am avut destule, si mai rele si mai urate…

UnUL 10-12-2013 - 22:03

Nu, ValVerde, nici măcar ălea de pe vremea comunismului nu erau atât de corupte și de incompetente.

ValVerde 10-12-2013 - 22:05

🙂
I beg to differ….

CONGO 11-12-2013 - 00:17

el e mai diferit, deci are dreptu….

UnUL 11-12-2013 - 17:08

Un guvern mai imbecil, mai incompetent, mai ticălos și mai corupt decât guvernul Boc nu a avut România nicicând.

urbos 11-12-2013 - 17:12

Miracol !!!!
Te-ai vindecat? A disparut si Cacatfinder din emisfera dreapta?

Antibasistul 11-12-2013 - 18:01

A gresit idiotul basist, ptiu!

urbos 11-12-2013 - 18:14

N-a gresit, tocmai, a avut un moment de luciditate.

pathfinder 11-12-2013 - 18:19

urboase ia vezi-ti matale de injuraturi acolo.
Scarbosenie… 🙂

pathfinder 11-12-2013 - 18:20

Io zic ca iar i-a furat minoritaru’ nick-ul…

ValVerde 11-12-2013 - 18:55

Vrei sa zici ca CONGO-i minoritar?
Cred ca nu-i congolez, dar nu poci pentru ca sa zic la sigur…:)

CONGO 11-12-2013 - 00:15

INCA O DATA ACEST BASESCU, UF!

Nu poate omu sa fure cat de cat, sa se foloseasca de inteligenta ca baiat destept ce este, si hop sare nechematu sa dea pe fatza si sa arate cu degetul cardasiile. E grea viata de deputat fratilor!

UnUL 11-12-2013 - 09:46

Păi de ce se chinuie toți USL-așii să scape de Băsescu : ca să poată fura nestingheriți

digital 11-12-2013 - 09:57

ce-o să vă faceți fără băsex când va crăpa!
cred că veți crăpa și voi, odată cu el!
ce profile de milogi ordinari!

UnUL 11-12-2013 - 10:06

Degețel, voi veți crăpa – de mizerie, de foame, de scumpiri de prețuri, de minciuni, escrocherii și furturi – SUB „MĂREAȚA” GUVERNARE USL-așă (când nu se vor mai găsi bani pentru ajutoarele sociale).

Marius 11-12-2013 - 13:35

Buna ziua.In actualele conditii sa vedem unde duce motivatia respingerii promulgarii legilor in mod repetat-Constitutional presedintele nu poate fi suspendat pentru ,,bete in roate” iar parlamentul nu poate fi dizolvat pentru promovarea acestor legi ,,ciudate”prin care sunt superfavorizati ,,alesii neamului” (pe liste de partid -ca uninominal.,,pur”..la calendele grecesti…)Deci Romania va devenii o tara foarte toleranta legislativ si nu numai ,cu alesi sai(foarte ,,flamanzi”), care sunt mai presus de lege in toate situatiile.Sa vedem cum se va rezolva ,,drpturile etnice ale roomilor”versus aceleasi drepturi -abuzive-capatate de alta etnie…sa vedem..sa vedem..

Marius 11-12-2013 - 16:57

As mai face o remarca:-in ANEXA la legea speciala 188/1999 -si in modificarile facute publice in categoria functionarului public nu intra :Presedintele Romaniei,Parlamentarii,Primarii.Consilieriide la primarii altii decat cei angajati pe baza de concurs ,care ,se numesc: Consilier, expert, consultant.ASa ca eu nu inteleg deloc criticile aduse legii si legea in sine….Aceasta lege anuleaza :Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, consolidata 2009 ????!!!!

UnUL 11-12-2013 - 17:04

Reacții după modificarea codului Penal :
• Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din luna ianuarie, a declarat miercuri 11 decembrie, purtătorul de cuvânt Mark Gray, adăugând că oficialii de orice fel trebuie să se supună regulilor referitoare la corupţie şi conflict de interese, potrivit Mediafax.
„Nu am văzut legea care a fost votată ieri seară (marţi, 10 decembrie, n.b.) în Parlamentul României (….) Nu vom comenta pe marginea unor cazuri individuale sau părţi din această lege. Dar e important de spus că atunci când vine vorba de chestiuni precum conflictul de interese şi integritate, acestea sunt acoperite, împreună cu aplicarea regulilor în materie de corupţie, în cadrul MCV şi vor fi abordate în următorul raport pentru România, care urmează să fie adoptat de către Comisie luna viitoare. Aceste chestiuni vor fi atinse şi acesta (raportul MCV) va fi cadrul în care Comisia Europeană va avea o poziţie detaliată”, a precizat Mark Gray.
Purtătorul de cuvânt al CE a mai spus că oficialii trebuie să se supună regulilor privind corupţia şi conflictul de interese. „Am subliniat în rapoartele precedente – şi cred că poziţia Comisiei Europene este clară – că atunci când e vorba de oficiali care deţin funcţii legislative, executive, administrative sau juridice, trebuie să se supună regulilor în materie de corupţie şi conflict de interese. Principiul potrivit căruia toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii este foarte important pentru CE”, a spus Gray.
• Ambasada Statelor Unite la București a avertizat că amendamentele aduse de deputați Condului Penal ar reprezenta, dacă vor fi în final adoptate, un pas înapoi pentru România, se arată într-un comunicat remis EVZ.
Un principiu de bază al democraţiei arată că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, se subliniază în textul respectiv.
„Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse” se mai arată în comunicat.
„Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească” conchide textul.

LILI 11-12-2013 - 17:15

„De la instalarea în urmă cu cateva luni ca ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu a fost bombardată cu o mulţime de sesizări la adresa directorului general al CFR Călători, Valentin Dorobanţu,care are un salariu lunar de peste 9000 de euro.
Sesizările au venit atât din rândul ceferiştilor, dar şi de la mai multe instituţii publice, cum ar fi Consiliul Concurenţei, Camera Deputaţilor ori Senatul României.
Reclamaţiile au vizat în special managementul catastrofal practicat de Valentin Dorobanţu. Acesta este acuzat că vrea să falimenteze compania CFR Călători și că face jocurile operatorilor privaţi de transport persoane.
Până acum, însă, Ramona Mănescu nu a dispus nicio măsură concretă pentru stoparea jafului regizat de Dorobanţu”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult