Acasa Actualitate-Interna Traian Berbeceanu: „Evităm să luăm măsuri mai dure”

Traian Berbeceanu: „Evităm să luăm măsuri mai dure”

scris de Misu Andrei
87 afisari

Bucureștiul nu va intra în carantină, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o ședință pe tema evoluției epidemiei de COVID-19. Bucureștiul este în scenariul roșu din 19 octombrie, atunci când rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Indicatorul a continuat să crească, însă autoritățile nu au impus până acum alte restricții.

„Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus Berbeceanu, adăugând că e „nefiresc” să iei măsuri noi, dacă cele actuale nu sunt respectate.

„Nu ne aflăm într un asemenea scenariu”, a adăugat el, răspunzând la o întrebare din partea jurnaliștilor pe tema carantinării Capitalei.

Prefectul a mai spus că nu se poate vorbi nici de eliminarea unor restricții.

„Respectându-le, evităm să luăm măsuri mai dure. Toți ne dorim să avem sărbători liniștite, dar nu doar autoritățile trebuie să facă asta, ci și populația trebuie să respecte măsurile”, a adăugat el.

Berbeceanu spune că au fost mai puține controale în capitală, pentru că poliția a fost angrenată în activități privind alegerile parlamentare.

„Acum suntem cu toate efectivele pe zonele măsurilor aflate în vigoare”, a spus el.

Viceprimarul Vlad Voiculescu a spus ieri că va vorbi cu primarul Nicușor Dan despre varianta intrării Bucureștiului în carantină.

Totuși, edilul a spus la Digi24 că o astfel de discuție nu a avut loc.

„Acum Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a spus Nicușor Dan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult