Acasa Actualitate-Interna Tribunalul Bucureşti a amânat cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 august

Tribunalul Bucureşti a amânat cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 august

scris de Misu Andrei
96 Afisari

Tribunalul Bucureşti a dezbătut vineri solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august. Fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial, pe 4 august, soluţia de clasare a dosarului şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie. Tribunalul a amânat luarea unei decizii până pe 22 ianuarie.

Tribunalul Bucureşti a amânat vineri, pentru 22 ianuarie 2021, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august.

Este pentru a doua oară când tribunalul amână dezbaterile în acest caz.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, însă solicitarea DIICOT a trecut pe la mai multe instanţe. Pe 16 octombrie, TB a amânat pentru data de 27 noiembrie dezbaterea acestei solicitări, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti, instanţa sesizată de DIICOT, a decis pe 10 august că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul nu a ajuns însă direct la Tribunalul Bucureşti, fiind trimis la Instanţa supremă, pentru soluţionarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale, care a fost respinsă de magistraţi.

Dacă decizia DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS