Acasa Actualitate-Interna Tribunalul București a respins anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4

Tribunalul București a respins anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4

scris de Misu Andrei
63 Afisari

Nicușor Dan a declanșat procedura prin care Planurile Urbanistice Zonale de sector (PUZ) au fost suspendate, acuzând că ar fi permis pierderea multor spații verzi și mai multe nelegalități.

Primarul Capitalei a acuzat că PUZ-urile coordonatoare de sector ar permite pierderea multor spații verzi, susținând că tocmai PUZ Sector 2 ar fi conținut cele mai mari nelegalități, potrivit primarului Capitalei.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul „PUZ coordonator Sector 2”.

De asemenea, judecătorii au respins și planul Urbanistic Zonal pentru Sectorul 4. „Respinge ca neîntemeiate excepţiile nulităţii cererii pentru nemotivare, lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei, inadmisibilităţii pentru neintroducerea în cauză a beneficiarilor, lipsei interesului formulării cererii de suspendare, inadmisibilităţii cererii de suspendare şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotărâre – 28.02.2023”, mai arat decizia judecătorilor Tribunalului București în cazul ”PUZ coordonator Sector 4”.

La începutul anului primarul general al Capitalei a acuzat că Inspectoratul de Stat în Construcții este o instituției care nu funcționează și are o atitudine răuvoitoare.

El a subliniat atunci că este important ca în viitor să nu mai existe „această incertitudine la nivelul actelor pe care o autoritate publică le emite, pentru că nu poţi să aduci investitori serioşi în România în condiţiile în care tu ai 6 PUZ-uri de sector nelegale”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS