Acasa Actualitate-Interna Ultima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Ultima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

scris de Misu Andrei
47 Afisari

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că, luni, la ora 10:00, a pornit etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în care se pot selecta vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Începând de azi, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare”, a transmis AFM.

Potrivit sursei citate, bugetul celei de-a treia etape este de 15 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 19 decembrie 2022, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

– 400 de lei pentru aparate de aer condiționat,inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;

– 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

– 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După finalizarea etapei sau după epuizarea bugetului, va avea loc ședința Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.”, mai arată reprezentanții AFM.

Conform acestora, persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiași an calendaristic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS