Acasa Actualitate-Interna Un ciclon puternic lovește România: viscol și zăpadă de o jumătate de metru

Un ciclon puternic lovește România: viscol și zăpadă de o jumătate de metru

scris de Misu Andrei
88 Afisari

Un episod de vreme severă se anunță în România. Un ciclon aduce precipitații abundente care vor afecta, începând din noaptea de joi spre vineri, zona de sud, est și sud-est a țării. În Câmpia Bărăganului va fi viscol.

 (foto:timetv.ro)

Se conturează ca acest ciclon care va aborda țara noastră încă de noaptea de joi spre vineri și se va manifesta și pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, să determine în unele zone din țară ninsori abundente, ninsori posibil asociate și cu vânt în zona Curburii și nu putem exclude nici scenariul în care zona Moldovei să se afle sub incidența atât a masei de aer rece, cât și a precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare care să ducă la formarea unui strat consistent de zăpadă. Există semnale în momentul de față că în unele zone din țară, mă refer mai ales la zona subcarpatică, zona Carpaților Meridionali, ceea ce este un lucru îmbucurător, stratul de zăpadă să fie unul mai consistent, chiar de jumătate de metru”, a declarat Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM la Realitatea TV.

Minime de minus 10 grade Celsius

Specialistul a precizat că după episodul de vreme severă se instalează frigul. Minimele vor putea ajunge la minus 10 grade Celsius, iar vântul va bate puternic.

Se creează condițiile clasice de formare a viscolului. Vom vedea dacă aceste intensificări ale vântului vor fi asociate cu ploaie sau cu ninsoare, astfel încât în zona Bărăganului, cea mai expusă la acest fenomen, să consemnăm primul viscol notabil din această iarnă 2022-2023”, a adăugat meteorologul pentru sursa citată.

Până duminică, potrivit prognozelor, sunt așteptate importante cantități acumulate de precipitații, în special în sudul și estul țării, ajungând la 20-50 l/mp și local în Muntenia și sudul Moldovei chiar până la 50-100 l/mp. De asemenea, sunt așteptate intensificări ale vântului la munte și în sud-estul și estul țării, inclusiv pe litoral, ajungând la rafale până la 39-62km/h și viscolind zăpada.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS