Acasa Actualitate-Interna Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

scris de Misu Andrei
42 afisari

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, 6 iulie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. „Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme”, potrivit comunicatului transmis de reprezentanții instituției. MIPE poartă negocieri cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a oferi acest sprijin până în 2027.

foto: https://mfe.gov.ro/

Conform sursei citate, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.

Reprezentanţii ministerului susţin că această măsură, implementată pentru a veni în sprijinul a peste 2,5 milioane de români, este una de pionierat pentru România din perspectiva numărului de beneficiari.

„Aşa cum instituţia noastră şi-a asumat de la începutul derulării programului, la 10 iunie a început distribuirea cardurilor către beneficiari, iar la 20 iunie a început alimentarea lor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape, respectiv producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar împlicuirea şi livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române.

Reprezentanţii ministerului susţin că întârzieri privind emiterea sunt cauzate de criza globală de cipuri.

„Vreau să ştiţi că, deşi penuria mondială de cipuri, precum şi diverse probleme întâmpinate la nivel logistic în procesul de distribuire au creat dificultăţi, mobilizarea este exemplară. Emitenţii şi Poşta lucrează inclusiv în weekend pentru a urgenta procedura, astfel încât cardurile să ajungă la oameni cât mai repede. Cert este că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Acum este cea mai grea etapă, până se distribuie toate cele 2,5 milioane de carduri, pentru următoarele tranşe totul va fi mult mai cursiv”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult