Vremea se schimbă radical, iar în weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor. La munte se anunță lapoviță și ninsori. În următoarele zile, frigul pune stăpânire pe România.
Joi, 10 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată, iar pe parcursul zilei şi în general frumoasă, cu cer variabil. Nebulozitatea prezentă în prima parte a intervalului în regiunile nord-vestice va determina pe arii restrânse ploi slabe, apoi se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar ploi se vor semnala în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.
„La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h. Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.
În Capitală, vremea se va menține caldă, iar în primele ore vor fi condiţii pentru nori joşi sau ceaţă, apoi cerul va fi mai mult senin. Noaptea se va înnora treptat. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 4 grade Celsius.
Precipitații în toată țara
Vineri, 11 noiembrie, conform meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.
La altitudini în general de peste 1800 metri, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, iar mai ales pe parcursul zilei vor fi unele intensificări în zona montană înaltă şi pe suprafeţe foarte mici şi în est şi în sud. „Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, spun meteorologii.
Și în București se face frig. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab în prima parte a intervalului, apoi moderat, iar la rafală se vor atinge viteze de pânã la 30-35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 8 grade Celsius.
Ceață în zonele joase de relief
Sâmbătă, 12 noiembrie, vom avea ploi slabe sau burniță în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, pe areale restrânse, în zonele joase de relief se va forma ceaţă.
În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 13 și 15 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 4 și 6 grade Celsius.