Acasa Actualitate-Interna Ungurii de la MOL ”își scot pârleala” pe spatele românilor pentru a-și acoperi pierderile din țara natală

Ungurii de la MOL ”își scot pârleala” pe spatele românilor pentru a-și acoperi pierderile din țara natală

scris de Misu Andrei
176 Afisari

Românii au intrat în panică din cauza prețurilor la carburanți, pentru că unele benzinării au afișat prețuri și de 11 lei/litru! Iar zvonurile că toate benzinăriile, urmând exemplul celor care au scumpit, vor majora prețurile la combustibilii nu au făcut decât să crească panica. Sigur că, în aceste condiții, s-au format cozi de zeci, chiar sute de mașini, la unele stații de carburanți! Cei care au crescut prețurile sunt ungurii de la MOL și câteva benzinării particulare. Practic, politica lui Viktor Orban influențează și piața din România și, după cum se vede, viața românilor! Pentru că ungurii de la MOL se pare că își acoperă pierderile din țara natală din buzunarele românilor!

Românii au ajuns să stea la cozi interminabile la carburanți, ca pe vremea comunismului! Și aceasta pentru că lanțul de benzinării MOL și câteva benzinării particulare au afișat prețuri incredibile: chiar și 11 lei/litru. De teamă că aceste prețuri se vor generaliza, românii au luat cu asalt stațiile de carburanți. Autoritățile au intervenit pentru calmarea spiritelor la câteva ore de la ”declanșarea” panicii. Destul de târziu. Totuși, față de cum reacționează în general, de data aceasta pare că autoritățile au intervenit imediat!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seara, că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei/litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL, iar „dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”.

„Dvs. (n.r. – moderatorul) nu puteţi să spuneţi numele reţelei de benzinării, dar eu nu pot să nu-i spun numele, chiar dacă dvs nu puteţi. Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. Dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat şi, probabil, de mâine, controalele care vor fi demarate, aşa cum a spus şi prim ministrul, vor lămuri acest aspect şi ne vom lămuri de ce a început acest lucru. Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării, cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. A trebuit să infirmăm ferm acest lucru, să ieşim să spunem că este exclus ca România să rămână fără stocuri de benzină şi de motorină. Este exclus ca să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă. Până astăzi a scăzut cu 3 dolari”, a afirmat Popescu, la Digi 24.

Oficialul a scris, anterior, pe propria pagină de Facebook, că România nu are nicio problemă în aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom (n.r. – care dețin rafinăriile Petromidia și Vega, respectiv Petrobrazi) şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri!”, a susţinut Popescu.

În acelaşi context, premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, a anunţat şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. „Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a spus Cărbunaru.

Citeste articolul intreg aici

1 comentariu

X - Men 11-03-2022 - 08:17

Prosti suntem noi ca le permitem

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult