Acasa Actualitate-Interna Unii români pun presiune pe medici să le dea certificatul de vaccinare fără să se imunizeze

Unii români pun presiune pe medici să le dea certificatul de vaccinare fără să se imunizeze

scris de Misu Andrei
94 afisari

Sunt români care pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare, iar în realitate să nu-i imunizeze anti-COVID, a declarat la DigiFM președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra. Reacția acestuia vine după ce la Timișoara au apărut suspiciuni că unele persoane au obținut certificate fără a fi vaccinate.

Modelul certificatului verde digital al UE. Foto: Facebook/Andrei Baciu

Gindrovel Dumitra a spus că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare.

Astfel de cazuri s-ar fi petrecut în mai multe zone ale țării, a admis la Digi FM Gindrovel Dumitra.

Medicul a susținut că toți colegii săi au refuzat solicitările pacienților de a le da doar certificatul fără să-i vaccineze:

„Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării.”, a spus medicul.

Cum a apărut termenul de „vaccinare la chiuvetă”

Unii români ar fi plătit ca să fie vaccinați doar în acte, pentru a obține certificatul COVID. Așa a apărut termenul de „vaccinare la chiuvetă”, a susținut medicul Cristian Oancea de la Timișoara.

Doctorul a spus că pacienți care susțineau că au fost vacccinați au mers la spital, cu forme grave de COVID. De aici, și suspiciunea că imunizarea ar fi fost de fapt fictivă.

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, Timișoara: „Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult