Acasa Actualitate-Interna USR PLUS îl amenință pe Nicușor Dan cu plângere penală

USR PLUS îl amenință pe Nicușor Dan cu plângere penală

scris de Misu Andrei
120 afisari

USR PLUS transmite, într-un comunicat de presă, că va depune plângere penală dacă primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu îl va demite pe directorul ASSMB și nu își va cere „scuze publice”. USR PLUS îl acuză pe edilul Capitalei de „tentativă de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare”.

Comunicatul USR PLUS:

„USR PLUS i-a solicitat ieri Primarului General măsuri ferme, după tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare. ASSMB și PMB au impus niște condiții pentru ocuparea postului care par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4: excluderea celor cu experiență de conducere în privat prin condiția: „experiență de conducere într-o instituție publică”; excluderea celor cu specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiția „diplomă de licență în medicină”.

Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general condiționează participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate” cu doar – atenție – „6 luni vechime într-o funcție de conducere”. Câți ani credeți că are experiență în specialitate și într-o funcție de conducere domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4 conform CV-ului dumnealui? Mai rămânea doar ca primarul general și ASSMB să solicite și apartenența candidatului la Marea Lojă Națională, condiție ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat (conform declarației de interese a dânsului).

Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă.

USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan.”, se arată în comunicatul USR PLUS.

Scandalul dintre Nicușor Dan și USR PLUS este unul mai vechi, primarul general refuzând să dea drept de semnătură viceprimarului USR PLUS Horia Tomescu. Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei, precum și directorul ASSMB, pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult