Acasa Actualitate-Interna Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani

Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani

scris de Misu Andrei
153 afisari

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente, însă este posibil ca acest termen să fie devansat. Medicul militar a precizat că autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.

Foto: captură Digi24

„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid.

Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a explicat medicul militar.

Flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă, a amintit Valeriu Gheorghiță. Vor fi zece doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 11 ani și la adulți, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

1 comentariu

?????? 02-11-2021 - 20:54

@ Campaniile electorale, câștigătoare de altfel de câteva mandate, despre corupția cu „verzișori” și altele și declarații la instituții cu atribuții s-au transformat în campanii de vaccinare, cu certificate verzi și declarații pe propria răspundere pentru libera circulație cu mască în locuri publice, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult