Acasa Actualitate-Interna Vaccinul bivalent anti-COVID-19, administrat în șapte centre din București

Vaccinul bivalent anti-COVID-19, administrat în șapte centre din București

scris de Misu Andrei
75 Afisari

Imunizarea cu vaccinul adaptat noilor tulpini de coronavirus se poate face atât la medicii de familie care au contract cu Casa, la cerere, cât și în centrele deschise în șapte spitale mari din Capitală.

Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Institutul de Pneumofitiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti unde s-au deschis centre de vaccinare anti-COVID.

Potrivit recomandărilor DSP București, vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 de la Pfizer se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu cel gripal.

Serul este indicat adulților și copiilor cu vârsta peste 12 ani și poate fi administrat la cel puţin trei luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv la minimum trei luni de la ultima doză din schema primară de vaccinare sau la minim trei luni de la administrarea unei doze de rapel (booster).Vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și a formelor grave de boală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS