Acasa Actualitate-Interna Vaccinul Pfizer este eficient 95% și nu produce efecte adverse, arată studiile finale

Vaccinul Pfizer este eficient 95% și nu produce efecte adverse, arată studiile finale

scris de Misu Andrei
76 afisari

O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer și BioNTech arată că acesta a fost 95% eficient în prevenirea infecțiilor, chiar și la adulții în vârstă, și nu a cauzat probleme serioase de siguranță, a declarat compania miercuri, potrivit CNN.

În cadrul studiilor au fost raportate 170 de cazuri de infecție cu coronavirus în rândul voluntarilor care au luat parte la teste. Dintre aceste cazuri, 162 de infecții au fost la persoane cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluție salină simplă, în timp ce opt cazuri au fost la participanții care au primit vaccinul propriu-zis. Acest lucru rezultă o eficacitate de 95%, susține companie americană Pfizer.

Datele inițiale arătau o eficiență de peste 90%. Ulterior, rușii au susținut că vaccinul Sputnik V este eficient în proporție de 92%, în timp ce producătorul Moderna a precizat că vaccinul produs este eficient 95%.

„Eficacitatea a fost constantă în funcție de vârstă, rasă și etnie. Eficacitatea observată la adulții cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%”, au declarat Pfizer și partenerul său german BioNTech într-o declarație comună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult