Acasa Actualitate-Interna Victor Negrescu: Este necesară o nouă strategie pentru atingerea obiectivului de aderare la Schengen

Victor Negrescu: Este necesară o nouă strategie pentru atingerea obiectivului de aderare la Schengen

scris de Misu Andrei
46 Afisari

Europarlamentarul PSD susține că absența extinderii Schengen de pe ordinea de zi a Consiliului JAI din martie îngreunează procesul de relansare a dezbaterii despre aderarea la spațiul fără frontiere în cursul acestui an, potrivit Agerpres.

Victor Negrescu a afirmat că este nevoie de o nouă strategie pentru atingerea acestui obiectiv al României până la alegerile europarlamentare din 2024.

„Din păcate, subiectul Schengen nu este pe ordinea de zi a Consiliului JAI din luna martie şi acest lucru îngreunează procesul de relansare a dezbaterii despre aderarea la spaţiul Schengen în cursul acestui an, pentru că un eventual vot, sau un nou vot, trebuie pregătit. (..) În acest context, este evident că trebuie să venim cu o nouă strategie pentru a obţine acest deziderat pentru ţara noastră până la alegerile europarlamentare de anul viitor. Asta înseamnă să fim mai prezenţi în capitalele europene, să dezvoltăm o acţiune comună împreună cu Comisia Europeană în aşa fel încât să convingem partenerii europeni şi, de ce nu, în acelaşi timp să încercăm un dialog cu partenerii austrieci, mediat – dacă nu se poate direct – de Comisia Europeană sau de statele influente din Uniunea Europeană”, a afirmat acesta, într-o declarație pentru Agerpres.

Victor Negrescu a precizat că în perioada următoare vor avea loc alegeri regionale în Austria, iar în urma discuțiilor cu mai mulți oficiali europeni sunt semnale că ar putea exista o anumită flexibilizare a poziției austriece după alegeri.

„Înţeleg că şi Suedia, şi Spania, care deţin succesiv preşedinţia Consiliului UE în acest an, caută soluţii. În acest sens, personal am fost în dialog cu reprezentanţii ambelor state, am fost chiar la Madrid, am discutat cu miniştrii suedezi. Căutăm soluţii şi este important ca în această logică toţi actorii relevanţi din România să sprijine acest demers important pentru ţara noastră”, a adăugat europarlamentarul PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS