Acasa Actualitate-Interna Victor Pițurcă reținut de DNA

Victor Pițurcă reținut de DNA

scris de Misu Andrei
108 Afisari

Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de DNA, în urma unui dosar de care ProSport informa în septembrie 2022. Antrenorul fusese la audieri ieri și a fost reținut în cursul nopții. Un complet de judecată va decide dacă va dispune o măsură restrictivă de libertate în acest caz.

Dosarul actual, cel vizat de DNA, este cel al achiziționării de măști în perioada pandemiei. În același dosar este audiat în paralel la aceasta oră și unul dintre șefii ROMARM. Din acest dosar, o parte din fapte au ajuns pe masa procurorilor DNA, în urma unei disjungeri către Parchetul anticorupție.

În dosarul lui Victor Pițurcă, procurorii au luat măsura reținerii și cu privire la directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu. În cauză, mai există și alți suspecți din sfera Ministerului Apărării Naționale. Acuzațiile se referă al achiziții de mărști medicinale de către unități ale MApN.

În anul 2020, in perioada stării de urgență, șeful direcției medicale MAPN, generalul D.P., s-ar fi ocupat de ”operațiunea” de achiziționare a măștilor.

Generalul D.P. i-a trasat sarcină șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MAPN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale, cu precădere măști întrucât MapN nu dispunea de sumele respective.

Procuroriii investighează acum posibile fapte de corupție comise de către generalii MAPN, dar și fapte de evaziune fiscală.

Sursele Prosport dezvăluie că procurorii fac referire, pe de o parte, la o sumă de 40.000 euro platită de către ALLODIUM SA către o firmă controlată de frații Barsanti, la care au fost deja efectuate percheziții.

Procurorii suspectează și o infracțiune de eludare a taxelor

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult