Acasa Actualitate-Interna Victor Ponta vrea să amâne acciza de 7 cenți la motorină

Victor Ponta vrea să amâne acciza de 7 cenți la motorină

scris de G. D.
7 afisari

Premierul Victor Ponta susține că discută cu Comisia Europeană pentru a obține o amânare a accizei la carburanți, dar numai pentru motorină. Ministrul Liviu Voinea se află la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni această variantă.

Victor Ponta

Victor Ponta vrea să renunțe la acciza de 7 cenți

„Încercăm să găsim soluții”, a declarat Ponta, referitor la regimul fiscal pe care ar urma să-l aibă acciza la motorină.

Victor Ponta trebuie să facă față mai multor presiuni cauzate de introducerea unei accize suplimentare de 7 eurocenți la carburanți. Pe de o parte, președintele traiana Băsescu refuză să promulge bugetul cu noua acciză, pe de altă parte transportatorii rutieri au declanșat o grevă pe termen nelimitat, printre revendicări numărându-se și eliminarea noii accize.

Ponta a declarat jurnaliștilor că cei 7 eurocenți „nu afectează economia în ansamblu” deoarece „benzina este cea mai ieftină din toată Uniunea Europeană”.

Victor Ponta a spus că nu ar introduce deloc acciza, dacă ar putea.

Mai multe sute de TIR-uri au intrat în grevă luni dimineața, după ce reprezentanții guvernului au refuzat să negocieze revendicările pe care aceștia le-au avut de-a lungul acestui an. Introducerea accizei și obligativitatea montării unei plăcuțe cu datele tehnice ale camioanelor, în ciuda faptului că nicăieri în UE nu este cerută această plăcuță, sunt principalele chestiuni rămase în disputa dintre guvern și transportatorii rutieri de marfă.

18 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-12-2013 - 18:29
Pribeagul 09-12-2013 - 19:54

🙂

Tache 09-12-2013 - 19:10

Premierul român îşi bate joc de „visul european”

Principala particularitate a aşa-numitului „mare vis european al românilor” este convingerea fermă a majorităţii populaţiei române că „adevărata Europă” nu poate fi construită în România, în schimb în „adevărata Europă” se poate merge pentru locuri de muncă şi beneficii sociale.

Într-un interviu recent, premierul român, Victor Ponta, a călcat în picioare „visul european” al alegătorilor săi, declarând că sprijină iniţiativa lui David Cameron cu privire la limitarea libertăţii de mişcare a imigranţilor români pe piaţa muncii şi a beneficiilor sociale.

Problema guvernului britanic constă în faptul că societatea s-a săturat de valul de forţă muncă ieftină şi de numeroşii beneficiari ai ajutoarelor sociale din Europa de Est. În ianuarie 2014 expiră restricţiile temporare introduse de Anglia pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari. Teama că un nou val de imigranţi va nărui sistemul britanic de beneficii sociale a început să joace un rol important în politica britanică. Problema constă în principiul egalităţii tuturor cetăţenilor din ţările membre ale UE. Acest principiu interzice în mod direct discriminarea în planul accesului la piaţa muncii şi la beneficiile sociale. Cât timp economia europeană a fost în creştere, acest principiu nu a deranjat pe nimeni. Însă, când economia europeană a intrat în recesiune, prezenţa imigranţilor români, bulgari, polonezi şi de alte naţii a devenit o povară nedorită pentru piaţa muncii şi pentru sistemul de asigurare socială. Premierul britanic a făcut primul pas – a anunţat că regulile de primire a plăţilor şi beneficiilor sociale vor fi diferite pentru britanici şi „ceilalţi europeni”. Totodată, David Cameron a prezentat o iniţiativă revoluţionară: este timpul ca principiul libertăţii de circulaţie şi accesul liber la piaţa muncii pentru toţi cetăţenii UE „să fie adaptate la noile realităţi”, adică să fie anulate. Această iniţiativă a stârnit un val de proteste în rândul birocraţilor de la Bruxelles şi, concomitent, „o înţelegere reţinută” din partea unor ţări precum Germania şi Franţa.

Părea că pentru Victor Ponta şi alţi politicieni est-europeni a sosit momentul să amintească establishment-ului occidental preţul pe care România l-a plătit pentru ca cetăţenii ei să poată să lucreze în „adevărata Europă”. Concret, britanicilor putea să li se amintească că Tony Blair a obligat România prin şantaj şi ameninţări să vândă cel mai mare combinat metalurgic unuia dintre sponsorii campaniei electorale a laburiştilor. Putea să li se amintească că banii pe care i-a obţinut Marea Britanie de pe urma vânzării către România a două fregate vechi, folositoare doar pentru fier vechi, pot asigura mulţi ani de zile beneficii sociale la mii de imigranţi români. Se putea aminti că terenurile pe care le deţine Prinţul Charles în Transilvania au fost şi ele o parte din plata „biletului în Europa”, la care au visat atât de mult alegătorii români.

„Marele vis european al românilor” s-a dovedit a fi o mare înşelăciune europeană. Se pare că, din punctul de vedere al Europei Occidentale, nu are sens să se îndeplinească promisiunile date unor state precum România, Bulgaria sau Polonia, deoarece aceste ţări nu au pârghii de influenţă asupra Bruxelles-ului. Şi nu vor avea niciodată destul curaj pentru a ieşi din UE.

Tache 09-12-2013 - 19:14

Principala particularitate a aşa-numitului „mare vis european al românilor” este convingerea fermă a majorităţii pop-ulaţiei române că „adevărata Europă” nu poate fi construită în România, în schimb în „adevărata Europă” se poate merge pentru locuri de muncă şi beneficii sociale.

Într-un interviu recent, premierul român, Victor Ponta, a călcat în picioare „visul european” al alegătorilor săi, declarând că sprijină iniţiativa lui David Cameron cu privire la limitarea libertăţii de mişcare a imigranţilor români pe piaţa muncii şi a beneficiilor sociale.

Problema guvernului britanic constă în faptul că societatea s-a săturat de valul de forţă de muncă ieftină şi de numeroşii beneficiari ai ajutoarelor sociale din Europa de Est. În ianuarie 2014 expiră restricţiile temporare introduse de Anglia pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari. Teama că un nou val de imigranţi va nărui sistemul britanic de beneficii sociale a început să joace un rol important în politica britanică. Problema constă în principiul egalităţii tuturor cetăţenilor din ţările membre ale UE. Acest principiu interzice în mod direct discriminarea în planul accesului la piaţa muncii şi la beneficiile sociale. Cât timp economia europeană a fost în creştere, acest principiu nu a deranjat pe nimeni. Însă, când economia europeană a intrat în recesiune, prezenţa imigranţilor români, bulgari, polonezi şi de alte naţii a devenit o povară nedorită pentru piaţa muncii şi pentru sistemul de asigurare socială. Premierul britanic a făcut primul pas – a anunţat că regulile de primire a plăţilor şi beneficiilor sociale vor fi diferite pentru britanici şi „ceilalţi europeni”. Totodată, David Cameron a prezentat o iniţiativă revoluţionară: este timpul ca principiul libertăţii de circulaţie şi accesul liber la piaţa muncii pentru toţi cetăţenii UE „să fie adaptate la noile realităţi”, adică să fie anulate. Această iniţiativă a stârnit un val de proteste în rândul birocraţilor de la Bruxelles şi, concomitent, „o înţelegere reţinută” din partea unor ţări precum Germania şi Franţa.

Părea că pentru Victor Ponta şi alţi politicieni est-europeni a sosit momentul să amintească establishment-ului occidental preţul pe care România l-a plătit pentru ca cetăţenii ei să poată să lucreze în „adevărata Europă”. Concret, britanicilor putea să li se amintească că Tony Blair a obligat România prin şantaj şi ameninţări să vândă cel mai mare combinat metalurgic unuia dintre sponsorii campaniei electorale a laburiştilor. Putea să li se amintească că banii pe care i-a obţinut Marea Britanie de pe urma vânzării către România a două fregate invechite, folositoare doar pentru fier vechi, pot asigura mulţi ani de zile beneficii sociale la mii de imigranţi români. Se putea aminti că terenurile pe care le deţine Prinţul Charles în Transilvania au fost şi ele o parte din plata „biletului în Europa”, la care au visat atât de mult alegătorii români.

„Marele vis european al românilor” s-a dovedit a fi o mare înşelăciune europeană. Se pare că, din punctul de vedere al Europei Occidentale, nu are sens să se îndeplinească promisiunile date unor state precum România, Bulgaria sau Polonia, deoarece aceste ţări nu au pârghii de influenţă asupra Bruxelles-ului. Şi nu vor avea niciodată destul curaj pentru a ieşi din UE.

Tache 09-12-2013 - 19:16

In plus, Romania a contribuit la bugetul UE cu 9 miliarde euro si a primit putin peste 3 miliarde, sub forma faimoaselor „fonduri europene”. Iar mare parte din banii primiti s-au dus pe programe gen POSDRU, pe bani cheltuiti aiurea de primarii, cu tot felul de serbari, focuri de artificii; prea putini au fost investiti in cateva fabricute de „produse ecologice”…

UnUL 09-12-2013 - 19:24

Și cine e de vină? În niciun caz UE.

Tache 09-12-2013 - 19:37

UE nu este de vina niciodata, asa sa stii ! Intotdeauna este de vina poporul roman.

UnUL 09-12-2013 - 20:20

Tăchiță, nu am accesat mai multe fonduri pentru că nu am fost interesați să o facem (din banii europeni nu se poate fura și ei nu pot fi folosiți electoral! – și totuși, am încercat să furăm din ei, de aceea UE ne-a blocat fondurile!), nu am fost în stare să facem proiecte viabile (incapacitate sau lene, cine știe?), etc. Nu e UE de vină pentru propria noastă incapacitate, lene sau hoție.

Pribeagul 09-12-2013 - 20:33

“Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista”

In exercitiul financiar 2007-2013 Romania a avut la dispozitie din partea UE:

1. Fondurile structurale 19,2 mld euro, din care a accesat 4.8 mld euro, adica cca 25%.
2. Pe Politica Agricolă Comună (PAC) 13,8 mld. euro, din care:
– dezvoltare rurală 8.2 mld euro, atrasi 2.8 mld euro, cca 34 %;

– plăţi directe către fermieri 5,6 mld. Euro, acesati aproape 100%.

Masinaria pusa in functiune pentru atragerea acestori fonduri cheltuieste intr-un exercitiu financiar cca 2 mld euro, unul platit de Romania, altul de UE.

NICO 09-12-2013 - 19:55

LA CFR CALATORI TOTUL ESTE IN ORDINE SI LEGAL :
CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU = ZERO
CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR=ZERO
CURTEA DE CONTURI=ZERO
ANRMAP=ACOPERA ACHIZITIILE FARA LICITATII PUBLICE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO, TOT ZERO.
CONCLUZIA = LIBER LA FURAT ?
DOROBANTU VALENTIN = MANAGERUL”SMART” DE LA CFR CALATORI, NUMIT DE FENECHIU, SALARIU LUNAR PESTE 9000 DE EURO PLUS BONUSURI DE UNDE SE POATE.
SA TOT TRAIESTI …
LA MULTI ANI STIMATI ANGAJATI AI ACESTEI SOCIETATI , DORMITI LINISTITI , DOROBANTU „LUCREAZA” PENTRU VOI !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-12-2013 - 21:10

Conducerea PDL a aprobat, luni, excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fostul președinte al organizației județene și fost președinte al CJ Dâmbovița în Guvernul Boc. Decizia finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al partidului. Excluderea lui Popescu reduce influența Elenei Udrea în PDL.

HUMOR NEGRU 09-12-2013 - 21:34

Ultima fază: Traian Băsescu pe cont propriu

„Pragmatismul politic al marilor puteri (SUA, Germania) a fost cel care l-a menţinut anul trecut pe Traian Băsescu la Cotroceni. S-a văzut clar că aceste democraţii, servite ca pildă, au închis ochii fără jenă la abuzurile unui autocrat cu reflexe securistoide, dintr-o ţară pe care o tratau ca pe un obiect de inventar; şi tot ele au sfidat – cu cinismul propriu pahidermelor ce nu au a da socoteală speciilor mici când vine vorba de interesul propriu – voinţa a 7,5 milioane de amărâţi idealişti porniţi în căutarea unei rătăcite demnităţi naţionale.

Noi ne dădeam de ceasul morţii că aceşti dulăi făloşi, farurile călăuzitoare ale lumii civilizate spre râvnita emancipare, sunt atât de imbecili încât se lasă prostiţi pe faţă de o mâţă răpciugoasă – Monica Macovei – şi de un cotoi zburlit de sminteală – Traian Băsescu, şi cad în capcana pentru tiriplici fără minte a loviturii de stat. Când de fapt ei singuri, marii jucători strategici, îşi aleseseră rolul de imbecili de conjunctură pentru a-şi camufla adevăratul chip de robocopi, de cyborgi guvernaţi de programe reci şi nu de înfocate principii morale.

În 2012 l-au susţinut pe Traian Băsescu pentru că acesta era util americanilor în derularea unor manevre oculte clasificate la “strict secret” şi era util liderilor UE ca să asigure suportul României pentru politicile PPE, partidul care i-a propulsat acolo pe Barosso, Van Rompuy, Redding. În plus, toată succesiunea de evenimente cu suspendarea si demiterea prin referendum a lui Băsescu se derulase atât de rapid încât aceste super-puteri, de regulă pregătite cu planuri de rezervă pentru situaţii neprevăzute, s-au trezit brusc descoperite. Aveau nevoie de un răgaz pentru a se replia, pentru a închide cercuri şi a şterge urme, şi atunci l-au luat in braţe pe Băsescu chiar cu riscul de a visa, o vreme, încolăciri de boa constrictor pe conştiinţă.

Acum, gata. Acelaşi pragmatism politic, care cu un an în urmă îl lipise ca un magnet pe Băsescu de catodul jilţului de la Cotroceni, şi-a schimbat, după mersul istoriei, polaritatea. Şi ascultătoarea Americă dar şi ascultata Europă au purces la actualizarea setărilor, se recablează la România anilor ce vin. În faţa lui Ponta se deschid tot mai multe dintre uşile planetei, râvnite şi inaccesibile până mai ieri, iar măsurile de securizare a potlogăriilor făcute de granzii lumii în complicitate cu Băsescu îşi consumă fazele finale. Proceduri specifice pentru epoca post Băsescu au fost deja iniţiate, instrucţiunile lor de aplicare fiind transmise către executanţi sârguincioşi pe canale mai mult sau mai puţin diplomatice. România devine ameţitor de iute scena unor repoziţionări, ca în vârtejul căderii lui Ceauşescu, iar în noul relief politic arsura deşertică a regimului Băsescu se transformă tot mai mult, cu fiecare lună ce ne apropie de decembrie 2014, din rană purulentă în cicatrice pilduitoare pentru urmaşi.

Rămas pe zi ce trece mai singur, Traian Băsescu trăieşte drama marilor dictatori ai ultimelor decenii. Poporul îl urăşte cu o înflăcărare oxigenată de fiecare săptămână ce-l apropie de izbăvitoarele alegeri prezidenţiale. Străinătatea îl decuplează tot mai brutal de la sistemele ei de interes şi protecţie. Instituţiile interne pe care încă le mai controlează primesc, prin antene oficiale şi oficioase, pulsul evenimentelor şi coordonatele prăpastiei, tot mai apropiată, spre care gâfâie marfarul lor sinucigaş. Bagajele sunt făcute, trebuie ales doar momentul oportun al saltului din mers în garnitura care circulă în sensul normalităţii, aproape uitată.

Ce să facă? La primul semn de slăbiciune ar fi sfâşiat instantaneu. De aceea încearcă, încă, păstrarea unor aparenţe de forţă. Este singura soluţie de a amâna câteva zile, poate câteva săptămâni, fatidicele dezertări.

Că Europa şi-a întors faţa de la el a recunoscut-o singur, indirect, în două rânduri. Atunci când s-a stropşit la ea, aliatul cel mai răsfăţat şi săritor până deunăzi, în legătură cu respingerea proiectului Nabuco şi atunci când a refuzat să-i primească, într-un protocol ce ţinea de zestrea celor 7 ani de-acasă, pe prim-miniştrii ţărilor din zona Centrală şi de Est, prezenţi la Bucureşti pentru summitul cu China.

Nici în SUA nu mai poate pune bază domnul Băsescu. Primirea lui Ponta la Casa Albă a consfinţit practic, în limbaj licuricesc, renunţarea ţanţoşului unchi Tom la băloasa felaţie cotrocenistă. Aşa se întâmplă cu curvele bătrâne: la sfârşit de carieră sunt sortite surghiunului în cea mai umilitoare dintre castităţi: aceea impusă împotriva propriei voinţe, aceea cauzată de repulsia celor râvniţi. Doar că pe americani Traian Băsescu nu-şi permite să-i flituiască direct, ca pe europeni. Şi atunci îi ciupeşte prin lenjeria FMI, la fereală, ca un anofel traficând ceva ce speră să fie malarie.

Preşedintele nostru ar fi putut să renunţe. Încă ar mai putea. Ar mai putea dar nu poate. Se vede cu ochiul liber, cu fiecare ieşire publică. El, stăpânitorul celorlalţi, nu se poate stăpâni tocmai pe sine. Şi de aceea perseverează în trufia propriei revărsări. Propriei deşănţări. Din viitură în viitură. Din derapaj în derapaj. Modelul Ceauşescu, modelul Saddam, modelul Gadhafi, nu-l ajută să desluşească rezultatul predestinat pe care toţi îl văd în afara lui. Cât mai avea aliaţi cu trecere, se străduia să păstreze măcar aparenţele. Acum, rămas pe cont propriu, s-a predat total freneziei distrugerii.

Blochează bugetul, blochează memorandumul cu FMI, dă pilde caragialeşti de legalitate, moralitate şi coerenţă oratorică, în hohotele de consternare ale unei comunităţi internaţionale care, copleşită de amestecul insolit de corupţie şi abuzuri numite ba Nana, ba CEC, ba Papici, ba Hăineală, nu mai înţelege dacă priveşte ceva real sau un Satyricon în montare suprarealistă.

Evoluţia e galopantă. Acum câteva zile “matrafoxare” mi s-a părut un cuvând prea dur. Azi mi se pare prea moale. Dicţionarele psihiatrice ne-ar putea ajuta cu încadrări potrivite?

Sursa: Contele de Saint Germain:http://www.conteledesaintgermain.ro/ultima-faza-traian-basescu-pe-cont-propriu/03-12-2013

UnUL 09-12-2013 - 21:36

”Contele” ăsta care bântuie de mult pe forum taie îndelung fiul în 4 și ajunge întotdeauna – sub aparența unei filosofii profunde și a unei mari înțelepciuni – la concluzii total aiurea și la o deformare deliberată a realității.

Antibasistul 10-12-2013 - 00:51

NU ESTI SANATOS LA CAP, CA TOȚI BASISTII, ASTA FACI TU DEFORMEZI REALITATEA NECONTENIT, IN STIUL NEBUNESC BASISTI!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-12-2013 - 21:42

Halucinant-Parlamentul Si Guvernul Romaniei La Mana Unui Santajist Ordinar

Culegem cu varf si indesat roadele a peste noua ani de abdicare a clasei politice de la principiile statului de drept si de acceptare de catre aceasta a poftelor unui dement, care a ajuns la un asemenea hal de degradare psihica incat nu mai tine cont de nimic atunci cand cineva incearca sa-l atinga la buzunarul doldora cu banii proveniti din furt, mita si alte gainarii pe care si le-a permis in vazul unei natiuni intregi, protejat doar de spusele unui pocuror sef la DNA.
Desi la momentul la care Ponta a dat dracului promisiunile electorale si a batut palma cu satana, semnand fituica de-i zice pact de coabitare, el a incercat sa “indulceasca” tradarea la care s-a dedat a asigurand romanii ca, desi mentinut ca mumia lui Tutankamon in tronul de la Cotroceni de catre vointa europenilor populari, totusi prezenta lui in fruntea tarii nu va mai valora nici cat o ceapa degerata, urmand ca nimeni sa nu mai asculte la zicerile sale, iata ca vine acum si ne anunta cu o dezinvoltura de-a dreptul criminala ca basescu, prin nesemnarea memorandum-ului, santajeaza pe fata parlamentul Romaniei, pentru a-l determina sa nu formeze comisia de ancheta in cazul imprumutului de la CEC facut de La Famgla.
Pe de alta parte, tata socru, respectiv liderul social-democratilor din parlament, d-l Sarbu isi isoneaza ginerele si ne spune cu subiect si predicat ca basescu este de-a dreptul dement, in concluzie bun de internat si nicidecum de condus destinele unui popor.
Si cu toate astea nimeni nu face nimic pentru a-l opri pe descreierat de a mai face rau poporului care l-a demis, factorii decidenti politici din aceasta tara, detinatori ai puterii si respectiv ai instrumentelor cu care ne pot scapa de anticrist, multumindu-se sa se vaicareasca precum niste spalatorese si sa astepte sorocul alegerilor prezidentiale inca un an de zile.
Refuzul nebunului care se leaga de semnatura precum boul de jug ne costa bani care nu vor mai veni de la Comisia Europeana si s-ar putea regasi si in fluctuatia cursului de schimb si in dobanzile aplicate de banci imprumuturilor contractate de guvernul Romaniei.
Si cu toate acestea noi inghitim ca pelicanii hachitele decerebratului asteptand minuni dumnezeiesti pentru ca lucrurile sa mearga bine in tara.
Este totusi penibil sa constatam ca acest guvern si mai ales parlamentul tarii accepta precum mielul la abator santajul de ultima speta practicat de un basesc disperat, care un mai tine cont de nimic, fara ca sa ia nicio masura in vederea eradicarii acestei plagi sociale pe care o reprezinta clanul basescu si ciracii sai.
sursa Markus

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-12-2013 - 21:49

Atemporalul Traian Băsescu şi gaura de vierme… din ograda aleşilor neamului ! Pa !

Pa ! Pici ,
Na ! na !

http://4.bp.blogspot.com/-D5IuD2T8Xow/UqQXJW74hJI/AAAAAAAAQ2Q/wTxKgnT72mw/s1600/Basescu+si+gaura+de+vierme.jpg

Europeanuul 09-12-2013 - 23:48

Se pare ca Victor Ponta a ascultat sfatul lui Horatiu Pepine

http://www.dw.de/o-putere-de-7-eurocen%C5%A3i/a-17268013

digital 10-12-2013 - 00:44

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult